Pályán a korábbi Szpari, Loki és DVTK játékosok - rangos öregfiúk torna a hétvégén

 Öregfiúk labdarúgó tornát rendeznek a hétvégén Újfehértón. Az első Fáraó Bútor Eger Kupán a csapatokban negyven év feletti játékosok szerepelhetnek. A korábbi Szpari labdarúgók közül Szatke Zoltán, Göncz Bertalan és Karkusz Anasztáz, Debrecenből Kerekes Zsombor és Igor Bogdanovics, Diósgyőrből többek között Lippai Ákos érkezik. Összesen 21 együttes nevezett a kétnapos tornára, mely pénzdíjas, 150 ezer forintot osztanak szét a legjobbak között, de díjazzák a legjobb mezőnyjátékost, kapust, gólkirályt és a legidősebb labdarúgót is.

- Ahogy meghirdettük a tornát, már decemberben megtelt a létszám, így 16-ról 21 csapatra bővítettük. Úgy éreztük, a 40 év felettiek igényelnek egy ilyen öregfiúk tornát, és a visszajelzések nagyon pozitívak - mondta Székely János szervező. 

12 gárda vesz részt a megyéből, Hajdú-Bihar megyéből nyolc, míg Borsodból egy együttes érkezik. 

- Jövőre lehet tovább emeljük az életkort, és 45 év felettieknek is rendezünk tornát. Ahogy fogalmaztunk, nálunk a foci nem súly és korfüggő, remek játékosokat láthatunk majd a hétvégén is - mondta Kranyik István szervező. 

Kormány Zoltán rendszeresen játszik a Fáraó Bútor csapatával bajnokikat, jelenleg a városi terembajnokságban is jól állnak. 

- Nálunk kevésbé dominál a futás, igyekszünk játszani a futballt. Hogy ez a mostani tornán mire lesz elég nem tudjuk, szeretnénk a döntőbe jutni - mondta Kormány Zoltán a torna támogatója. 

A csoportmeccsek már pénteken elkezdődnek, a döntőt pedig szombaton késő este, 22 óta után rendezik. A szervezők szeretnének hagyományt teremteni, és minden évben megrendezni a kupát.

Dankó László