Pályán a fiatalok - U19-es salakmotoros EB futam a megyében

Egy rangos versennyel május 22-én megkezdődik a salakmotoros idény. U19-es Európa-bajnoki selejtezőt rendeznek a megyében, ahol a legtehetségesebb fiatalok küzdenek majd. Közülük kerülnek ki a jövő sztárjai. 

Nem kell már sokat várniuk a salakmotort kedvelőknek arra, hogy élőben láthassanak versenyt. Május 22-én a Nagyhalász Speedway Ringen is elkezdődhet az idény, nem is akármilyen futamokkal. A szabolcsi pályán rendezik az U19-es EB-selejtezőt. Volt már korosztályos kontinensviadal a pályán, négy éve az U21-es motorosok csatáztak, és akkor látványos versenyt láthattak a nézők. Várhatóan most is így lesz. 

-  Ezek a fiatalok félelemérzet nélkül húzzák a gázt, és látványos előzéseket láthatunk tőlük. A céljuk az, hogy a legmagasabb szintre, a GP-ig jussanak, azaz a jövő sztárjait láthatjuk majd – mondta Albók József a Nagyhalász Speedway Ring tulajdonosa. 

A pályán folyamatosak a fejlesztések. 10 hektárnyi területen parkolót alakítanak ki, ennek fele már elkészült. A szurkolóknak mostantól mindössze 5-600 métert kell gyalogolniuk a bejáratig. Kellenek is a beruházások, mivel júniusban Grand Prix-kvalifikációs verseny házigazdája lesz a Speedway Ring. A szövetség az elmúlt években elégedett volt a szervezők munkájával, ezért is kapta meg Nagyhalász a rendezési jogot, és további versenyekről is folyamatosan egyeztetnek a felek. A nemzetközi versenyek iránt nagy az érdeklődés, de fontos tudniuk a szurkolóknak, hogy az érvényben lévő rendelet értelmében sporteseményre csak védettségi igazolvánnyal mehetnek, illetve 18 év alattiak olyan felnőtt kíséretében, akik rendelkeznek védettségi kártyával. Aki most beoltatja magát, május 22-ig még megkaphatja az igazolványt, az oltáskor kapott papír alapú  orvosi igazolás ugyanis nem elég a belépéshez.