Óvodásokat vártak a Bembe

Dallal és játékkal köszöntötték a Bem József Általános Iskola pedagógusai azokat a nagycsoportos óvodásokat, akik a 2015/16-os tanévben kezdik meg tanulmányaikat. A felújított Bem Iskolában 5 helyszínen fogadták a kicsiket, akik angol interaktív játszóházi foglakozáson, kézműves órán, mesemondó és rajzversenyen, valamint táncházban vehettek részt. Az óvodások olyan tevékenységet próbálhattak ki, amelyek az iskolával kapcsolatosak.
Dr. Baloghné Mester Éva, a Bem József Általános Iskola igazgatója azt mondta, az intézményben már régóta hagyomány, hogy közvetlen kapcsolatot ápolnak a szülőkkel. Az igazgatónő fontosnak tartja, hogy még iskolaválasztás előtt megismerkedjenek a gyerekek és a szülők a leendő tanító nénikkel, az iskola hagyományaival, szokásaival, és azokkal a lehetőségekkel, amelyekkel a gyermekek az iskolában találkoznak. Hozzátette, ilyenkor azt javasolják a szülőknek, mielőtt döntenének, látogassanak meg több iskolát, hogy amikor a végső választ kell megadniuk, gyermekük szempontjából a lehető legjobb iskolát válasszák.

A Bem József Általános Iskolában a következő tanévben három osztályt indítanak. Már elsőtől van lehetőség nyelvtanulásra, tagozatot, angolt, vagy testnevelést azonban csak ötödiktől választhatnak a szülők. Az iskola előtti foglalkozásra az óvodások örömmel érkeztek, és izgatottan várják a folytatást.
A játékos iskolacsalogatón a szülők is bepillantást nyertek az oktatási intézmény életébe, ami iskolaválasztás előtt fontos.
A Bemben január utolsó hétvégéjén, februárban és márciusban is foglalkozásokkal várják a leendő elsősöket és érdeklődő szüleiket.

M.E.