Óvodák újulhatnak meg

A nyíregyházi önkormányzat korábban már nyert pályázatot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. 700 millió forintos európai uniós támogatásból hat óvoda újulhat meg, a program munkálataival decemberig kell elkészülniük a kivitelezőknek. Az önkormányzat azt tervezi, hogy a következő években az önerőt nem igénylő pályázati lehetőségeket kihasználva a város összes gyermekintézményét felújítja. A fejlesztések folytatásaként az áprilisi közgyűlésen az önkormányzati képviselők természetesen egyetértettek az Óvodafejlesztés Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatánál- II. ütem című pályázati program elképzeléseivel is. Jászai Menyhért alpolgármester elmondta, ez a 900 millió forintos pályázat újabb nyolc óvoda felújítását biztosíthatja önerő nélkül, a komplex felújítások mellett eszközbeszerzést is terveznek.

 

NYÉGY BÖLCSŐDE IS MEGÚJULHAT

 

Nyertes pályázat esetén a Gyermekek Háza Déli Óvoda Kassa úti Telephelye, a Búzaszem Nyugati Óvoda Benczúr téri Tagintézménye, a Tündérkert Keleti Óvoda Nefelejcs Tagintézménye, a Tündérkert Keleti Óvoda Margaréta Tagintézménye, az Eszterlánc Északi Óvoda Gyermekmosoly Tagintézménye, az Eszterlánc Északi Óvoda Gyöngyszem Tagintézménye, a Búzaszem Nyugati Óvoda Gyermekkert Tagintézménye, az Eszterlánc Északi Óvoda, valamint a 14. sz. Bóbita Bölcsőde komplex felújítása valósulhat meg.

A Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése című felhívás keretében négy bölcsődét is szeretne felújítani a város, itt közel 240 millió forintra pályáznak önerő nélkül. Emellett a Jósa András Oktatókórház területén létesítendő új óvoda külső környezeti munkáira 72 millió forintos támogatást szeretnének elnyerni.

Szoboszlai Tibor
Fotó: Szarka Lajos