Óvodák épülhetnek Nyíregyházán

Egy hete annak, hogy a Virág utcai óvodában átadták az ovi-foci pályát. Nyíregyházán már 11 intézmény rendelkezik műfüves, multifunkciós pályával, ahol nemcsak focizhatnak a kicsik, hanem lehet sorversenyeket tartani, kézilabdázni és kosarazni is. A Bóbita óvodában nem ez volt az egyetlen fejlesztés a közelmúltban. Az intézmény kívül-belül megszépült az Érkerti programnak köszönhetően. A felújított óvodákon homlokzati szigeteléseket végeztek és a nyílászárókat is kicserélték, ennek köszönhetően jelentősen csökkent a rezsiköltség. Az önkormányzat azt tervezi, még ebben a ciklusban az összes nyíregyházi óvodát és bölcsődét felújítják. Két új óvoda is épülhet a városban.

Óvodai férőhelyhiány Nyíregyházán nincs. Felmerült viszont igényként a kórház területén egy óvoda építése, hogy az ott dolgozó anyukák munkába való visszatérését segítsük. A másik pedig a Bánki iskola mögötti területen valósulhatna meg, mivel a Kosbor utca környéke kiépült, és sokan szeretnék, ha helyben lenne egy óvoda. Bízunk abban, hogy eredményes lesz a pályázatunk, és mindkettő megvalósulhat –mondta dr. Kovács Ferenc polgármester.

Sikeres pályázat esetén közbeszerzési eljárást írnak ki a kivitelezésre, és 2016 tavaszán elkezdődhetnek a munkák. Ebben az esetben szeptemberben már az új óvodákban kezdhetik az őszt a gyerekek.

Dankó László