Óvodai korszerűsítések – Műsorral várták a projektzáró vendégeit a Búzaszem gyermekei

Műsorral várták a projektzáró vendégeit a Búzaszem Óvoda Székhelyintézményének óvodásai. A Családbarát, munkába állást segítő intézmények fejlesztése Nyíregyházán című projekt keretében az önkormányzat 700 millió forintos pályázati támogatást nyert, amelyből hat óvodát újítottak fel.

További képekért kattintson a fotóra!

Többek között hőszigeteltek, nyílászárókat cseréltek, korszerűsítették a fűtést, festettek és akadálymentesítettek a Búzaszem Óvoda Székhelyintézményében, a Búzaszem Nyugati Óvoda Városmajori Tagintézményében, a Tündérkert Keleti Óvoda Székhelyintézményében, a Tündérkert Keleti Óvoda Kikelet Tagintézményében, a Gyermekek Háza Déli Óvoda Székhelyintézményében és az Eszterlánc Északi Óvoda Homokvár Tagintézményében.

2020 végére minden óvoda megújul

Dr. Kovács Ferenc polgármester beszédében hangsúlyozta, az önkormányzat a 2011-ben elkezdett felújítási programot folytatni fogja. Jövőre nyolc óvodát és egy bölcsődét szeretnének korszerűsíteni, de a cél az, hogy 2020 végéig mind a 34 óvoda és a kilenc bölcsőde megújuljon. Az energetikai korszerűsítések után csökkennek a fűtési költségek a város levegője is tisztább lesz. Az átadó ünnepségen a 2018-as Családok Éve jegyében mondott köszöntőt Dr. Beneda Attila az EMMI családpolitikáért felelős helyettes államtitkára. Hangsúlyozta, a családtámogatási programokon túl nagyon fontosak az ilyen fejlesztések, amelyek méltó környezetet tudnak adni a gyermekek fejlődéséhez.

További képekért kattintson a fotóra!

A hat óvoda korszerűsítését érintő projekt befejezéseként a Búzaszem Óvoda Székhelyintézményének új tornaszobája előtt ünnepélyesen vágta át a nemzeti színű szalagot Dr. Kovács Ferenc polgármester, Dr. Beneda Attila helyettes államtitkár és Szalainé Benyusz Klára óvodavezető.

 

Szoboszlai Tibor