Ovisok az iskolapadban
Iskolacsalogató foglalkozást tartottak a Nyíregyházi Főiskola Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban. A nagycsoportos óvodások bepillantást nyerhettek az oktatási intézmény életébe és a játékos órákon megismerkedhettek azokkal a tanító nénikkel is, akik a szeptembertől kezdődő tanévben oktatják majd őket.

Az iskolaválasztó szülőket és gyermekeiket az Eötvös József Gyakorló Általános Iskolában 4 tanító néni 4 különböző programmal várta. A mostani foglalkozás egy iskolacsalogató programsorozat része volt, aminek első eleme októberben indult.

[video]

Akkor egy tájékoztató szülőértekezletet tartottak, ahol felvázolták a szülők számára, hogy melyek azok a programok, amelyeket az iskola indítani szeretne a 2015/2016-os tanévben. A programsorozat következő eleme már az volt, hogy különböző iskolai rendezvényre meghívták az óvodásokat.

További képekért kattintson a fotóra!

Ezt januárban megerősítették egy beiskolázó szülői értekezlettel, ahol a jelenlevőkkel ismertették, hogy négy osztályt, négy programmal és négy tanító nénivel indítanak majd a következő tanévben. Nyílt tanítási napot is szerveztek, ahol a szülők és a gyerekek megnézhették a leendő osztályfőnökök és a szaktanárok munkáját.

JÁTÉKOS FOGLALKOZÁSOK

Dobos Zoltánné igazgatóhelyettes érdeklődésünkre elmondta, az iskolacsalogató foglalkozások háromszor ismétlődnek meg, méghozzá három egymást követő szerdán. Ezeken a gyerekek játékos foglalkozásokon vesznek részt. A cél, hogy az ovisok megismerkedjenek a tanító nénikkel és az iskolai miliővel. Az igazgatóhelyettes kifejtette, hogy a következő tanévben négy első osztályt szeretnének indítani. Idegennyelvi tehetséggondozásra két osztályban lesz lehetőségük a gyermekeknek. Ott angol, német és francia nyelvből választhatnak majd. Mindemellett matematika, testnevelés és ének-zene tehetséggondozó programokkal várják majd az első osztályos gyermekeket.

Bruszel Dóra