Ovis játszóház az Apáczaiban

Kisebb ajándékok mellett egy versikét is magukkal vihettek azok a nagycsoportos óvodások, amit az Apáczai Csere János Gyakorló Általános Iskola Ovis Játszóházában tanultak. Az oktatási intézményben már hagyomány, hogy minden évben komplex programsorozattal várják leendő tanítványaikat, az őket felkészítő óvodapedagógusokat és a kicsik szüleit. A játszóház foglalkozásain bepillantást nyerhettek a gyakorlóiskola életébe, részt vehettek tanítási órákon és tematikus foglalkozásokon is.
Varga Lászlóné, az Apáczai Csere János Gyakorló Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vezetőhelyettese elmondta, nagyon fontosnak találják, hogy a gyerekek ismerjék a helyet, ahová járnak majd. Hozzátette, mivel általában tanító nénit választanak, jó az, ha előtte már ismerik egymást és nem idegenként ülnek be az iskolapadba szeptemberben.

Van olyan óvodás, aki testvére nyomdokaiba szeretne lépni és ezért választotta a gyakorlóiskolát.
Az iskolában a következő tanévben négy párhuzamos első osztály indul: nyelvi, matematikai, természettudományi és humán műveltségterületű osztályokba írathatják be a szülők gyermekeiket. A döntés minden család életében nagy horderejű, éppen ezért van jelentősége az ovisoknak szervezett nyílt napnak.
Nagy Katalin szülőként jónak találja a lehetőséget, hogy már az óvodás gyermekével eljöhet az iskolába és megismerkedhetnek az ott folyó munkával. Megnyugtató számára az, hogy látja, a tanító nénik kedvesen fogadják a gyerekeket, így nyugodt szívvel meri majd kislányát az iskolában hagyni.
Az ovis játszóház után három egymást követő héten várják az iskolába a gyerekeket és szüleiket az "Iskolába járni jó" foglalkozásokra, ahol a tanító nénikkel és a tantermekkel ismerkedhetnek meg a leendő első osztályosok.

Mikita