Ovis fesztivál - közel háromszáz gyerek sportol a Continental Arénában

 

Kezdetben a Városi Stadionban, majd a Continental Arénában rendezték azt a játékos ügyességi versenyt, melyre a város óvodásait hívták meg a szervezők. Idén már 25. alkalommal rendezik meg az eseményt, mely ma már nem verseny, hanem fesztivál. Minden résztvevő ugyanis ajándékot kap, a lényeg pedig nem az, hogy melyik csapat győz, hanem hogy az ovisok megszeressék a sportot.

- Nagy öröm amikor az ember azt látja, hogy ennyi kicsi gyerek egyszerre sportol. Bízunk abban, hogy sokan közülük később nálunk lesznek igazolt versenyzők - mondta Kőhalmi Richárd a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

A fesztivált Nyíregyháza önkormányzata is támogatja, és 28 intézményből érkeznek a kicsik. Van ahonnan a legkisebbeket is elhozzák az óvónők, hogy szurkoljanak, míg a nagyobbak pályára lépnek.

- Jól érzik magukat, szurkolnak a kicsik, és már nagyon várják, hogy később ők is versenyezhessenek a küzdőtéren. Mindenki aranyérmet kap, és a legfontosabb, hogy boldogan menjenek haza a fesztivál után – mondta Szikszainé Kiss Edit az Eszterlánc Északi Óvoda intézményvezetője.

A fesztivált csütörtökön délelőtt rendezik a Continental Arénában. Ez egy jó alkalom arra is, hogy a Nyíregyházi Sportcentrum edzői a legtehetségesebb gyerekeket megfigyeljék. Néhány éve Szikszai Róbert és Helebrandt Máté is hasonló ovis versenyen vett részt, ma pedig már nemzetközi versenyeken képviselik Nyíregyházát.

Dankó László