Ovifoci a stadionban – Ismét benépesült a füves center pálya

Ovifoci évnyitót tartottak a Városi Stadionban. Többszáz gyerek focizott a center pályán. A város összes óvodája részt vesz az ovifoci programban. 

Ha szeptember, akkor nem csak tanévkezdés, hanem évnyitó az ovifociban is. A Bozsik Intézményi és Egyesületi Program keretében több mint 1400 gyerek focizik rendszeresen Nyíregyháza óvodásai közül. Ők léptek pályára a Városi Stadion centerpályáján. 

- Vannak egész kicsi gyerekek is, ők még egymás ellen játszanak, a nagyobb ovisok viszont már más óvodák csapataival csapnak össze. Nagyon élvezik a játékot a füves pályán – mondta Szilvási István a Monbebé szakmai vezetője.  

A Monbebé lassan három évtizede kezdett el óvodásokkal foglalkozni. Több olyan gyerek kezdte itt pályafutását, akik azóta az NB-I-ben, NB-II-ben futballoznak. A Szpari fiatal játékosa, Végső Előd is ovifocival kezdte. 

- Nagyon sok dolgot adott nekem a foci. Óvodásként amikor Pista bácsi megkérdezte, ki akar játszani, azonnal jelentkeztem. Mindig az volt az álmom, hogy egyszer a felnőtt csapatban szerepelhet, és ez valóra vált. Mindez az ovifocitól indult – mondta Végső Előd a Nyíregyháza Spartacus játékosa. 

Nyíregyházán az elmúlt években több ovifoci pálya épült, ami nagyban megkönnyíti az edzéseket. A héten újabb három pályát adtak át, melyeknek értéke több mint 50 millió forint. A tervek szerint jövőre az MLSZ támogatásával újabb műfüves pályák épülhetnek.