Ovi Olimpia a Gárdonyiban

Zenés bemelegítéssel kezdődött az óvodások sportvetélkedője a Gárdonyi Géza Tagintézményben, amelyet 20 éve minden tanévben megrendeznek azoknak a nagycsoportosoknak, akik szeptembertől elsősök lesznek. Az Ovi Olimpián 5 óvoda gyermekei mérték össze tudásukat, hogy kiderüljön, ki a legügyesebb ugrásban, futásban és váltóversenyben. A legtöbb pontot összegyűjtött ovis csoport a plüsskenguru vándordíjjal térhetett haza.

KENGURU VÁNDORDÍJ

Az Ovi Olimpia része annak az egész tanévben tartó rendezvénysorozatnak, amely az iskolában fogadja a gyerekeket annak érdekében, hogy kedvet kapjanak az oktatási intézményhez. A kéthetente iskolára hangoló foglalkozások, játékos sportvetélkedők, rajz- és mesemondó verseny, illetve jelmezkészítő foglalkozás várta a leendő elsősöket és szüleiket.

További képekért kattintson a fotóra!

Pék Jánosné, a Bem József Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagintézményének vezetőhelyettese az Ovi Olimpián azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, ezeknek a rendezvényeknek a célja, hogy a gyerekek megismerjék az iskolát, az őket fogadó légkört, a tanító néniket azért, hogy szeptemberben ismerősként érkezzenek az oktatási intézménybe.

INFORMATIKA ÉS ANGOL

A 2015/16-os tanévben két első osztály indul a Gárdonyi Géza Tagintézményben, ahol a gyerekek családias légkörben már az első évfolyamtól heti két órában tanulhatnak informatikát, egy órában pedig az angol nyelvvel ismerkedhetnek meg. Mindezek mellett tánc- és tehetséggondozó szakkörök, illetve sportolási lehetőségek is várják a gyerekeket az iskolában.

Mikita Eszter

(Fotó: Kohut Árpád)