Ovi-kosárlabda - pályán a legkisebbek

Ovi-Kosár Kupát rendeztek Nyíregyházán. 10 óvodából 150 gyerek ismerkedhetett meg játékos formában a sportággal. A kicsik találkozhattak a Hübner-Nyíregyháza BS felnőtt játékosaival is. 

Közös bemelegítés és számos ügyességi feladat várta az óvodásokat a Continental Arénában. Az Ovi-Kosár tornán 150 gyerek vett részt, akik játékos formában ismerkedhettek meg a sportággal. Az eseményt az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány a Nyíregyházi Sportcentrummal és a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft-vel közösen szervezte. 

- Az MKOSZ-szel közösen hirdettük meg a programot, és legalább hat állomásos kupát szeretnénk megvalósítani. Még idén kettő ilyen esemény lesz az országban, az elsőt itt Nyíregyházán rendeztük. A cél az, hogy minél több gyerek ismerkedjen meg a sportággal – mondta Dr. Molnár Andrea,  Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke.

Az alapítvány segítette többek között az ovifoci és kézilabda pályák megvalósítását is a megyeszékhelyen. Nyíregyházán népszerű a kosárlabda, sok gyerek játszik rendszeresen a Sportcentrum csapataiban is. 

- Nagyon szívesen vállaltuk ezt a feladatot, és nem csak egyszeri alkalomról van szó, hanem szeretnénk ebből hagyományt teremteni, és még több ovist megmozgatni. Tavasszal szeretnénk ezt folytatni – tette hozzá Dr. Mohácsi Máté a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A gyerekek az NB-I/B-s kosárlabda együttes tagjaival is találkozhattak. 

- Ez a kezdeményezés nagyon jó lehetőség a kicsik számára. Én másodikos voltam amikor elkezdtem a kosárlabdát, és mindig örömmel emlékszem vissza a kezdetekre. Jó érzés most is találkozni a kicsikkel – mondta Vaskó György, a Hübner Nyíregyháza BS játékosa.

Az eseményt ünnepélyes díjátadó zárta, ahol minden gyerek ajándékot kapott.