Ötödik helyen zárt a Fatum - Változik a keret a röplabdásoknál

Az ötödik helyen zárta a bajnokságot a Fatum Nyíregyháza női röplabda együttese. A Bajnokok Ligájában a világ legjobbjai ellen játszhatott a csapat, és idén is kivívta a nemzetközi indulás jogát. A klub vezetése megkezdte a tárgyalásokat a játékosokkal, és alakul a jövő évi keret. 


Több helyen változott a Fatum Nyíregyháza kerete a mögöttünk álló idény rajtjára. Bár a mutatók alapján úgy tűnt, minőségi játékosok érkeztek az együtteshez, a játékosok között nem alakult ki az az összhang, ami az eredményességhez elengedhetetlen lett volna. Sérülések és betegségek is hátráltatták az együttest, több poszton igyekezett a vezetés menet közben is változtatni, a kispadon pedig Németh Szabolcsot Szasa Nedeljkovics váltotta. 

- Bele kellett nyúlni a szakmai stábba, mert úgy láttuk, elfáradt a kapcsolat a vezetőedző és a játékosok között. Sok dolgot megpróbáltunk, új játékosokat hoztunk, beszélgettünk a stábbal, lányokkal, úgy éreztük, hogy minden lehetőséget kimerítettünk. A végén adni kellett egy olyan löketet a csapatnak, mely kihozza a gödörből az együttest. A négy közé már nem tudtunk bejutni, de a hátralévő meccsekből kihozta az együttes a maximumot – mondta Dr. Mohácsi Máté az Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője. 

Szasa Nedeljkovics eredetileg szakmai igazgatónak érkezett a klubhoz, június végéig szól a szerződése, és a napokban egyeztetnek vele a vezetők. Tárgyalnak játékosokkal is, és több röplabdással már megállapodtak. 

- A magyar játékosokkal egyeztettünk, négyen biztosan maradnak, velük szerződést kötöttünk. Sajnos lesznek távozók is, helyükre újak érkeznek, vannak kiszemeltjeink, és már tárgyaltunk is velük. Amennyiben a magyar mag megvan, utána jöhetnek a légiósok. Tavaly nagyon szűk volt a piac, bízunk abban, hogy sikerül minőségi játékosokat szerződtetnünk – tette hozzá  Dr. Mohácsi Máté. 

Nikola Radosová már biztosan távozik, Tóth Dalma pedig befejezi pályafutását. A csapat az ötödik hellyel kivívta a nemzetközi kupaszereplés jogát, ez azonban komoly anyagi megterheléssel és sok utazással is jár, a következő hetekben dől el, elindul-e a csapat nemzetközi szinten.  A felkészülés augusztus elején kezdődik, addigra várhatóan már teljes lesz a keret.