Ötödik hely a világbajnokságon

Ötödik lett a korosztályos világbajnokságon Szojka Miklós. A Nyíregyházi Teke Klub versenyzője még csak 14 éves, de az egyik legnagyobb tehetségnek tartják. Már a felnőtt csapatot is erősíti. 

Horvátországban rendezték a korosztályos teke világbajnokságot. A Nyíregyházi Teke Klub fiatal sportolója, Ifj. Szojka Miklós is bekerült a válogatott keretbe, és utazhatott a VB-re. Végül az ötödik helyen végzett. Csalódott volt, mert szeretett volna dobogóra állni, amire megvolt az esélye. A verseny napján azonban egy műszaki hiba miatt sokáig nem guríthattak, ez pedig megtörte a lendületét. 

- Vasárnap reggel kezdtük el a versenyt, de egy probléma miatt félbeszakadt, és csak este tudtuk folytatni. Ez nem jött jól, biztos vagyok abban, hogy ez is befolyásolta az eredményemet. De örülök az ötödik helynek is, ez motivál a jövőt illetően, mert szeretnék még sokszor szerepelni a válogatottban – mondta Ifj. Szojka Miklós. 

Miklós még csak 14 éves, de már a nyíregyházi felnőtt csapat tagja, a hétvégén pedig saját korosztályában bajnokok lehetnek az ifi csapattal. Édesapja vitte le a tekepályára, ahol ott ragadt.  A klubnál nagyon büszkék a VB eredményre, és büszkék arra is, hogy tehetséges fiatalok tekéznek a csapatnál. A hétvégén a Szank ellen játszik a Nyíregyházi TK, ahol szeretne jó eredményeket elérni.