Ötéves lesz a Három Királyfi Nagycsaládos Egyesület

– Egyesületünk a nagycsaládos embereket fogja össze, programokat, kirándulásokat és szereplési lehetőségeket kínálunk tagjainknak. Székhelyünk Nyíregyháza–Rozsrét, főként az itt élőkből áll össze a csoportunk, de érkeznek hozzánk a bokortanyákból és a környező falvakból is – mesélte az egyesület elnöke.

ÖT GYERMEKET NEVEL

Buzainé Erzsébet jól tudja, milyen érzés nagycsaládosnak lenni, hiszen három saját csemetéje mellett két állami gondozott gyermeket is nevel. – 1986-ra fut vissza a történetünk, amikor is csodálatos nevelőszülőkkel találkoztam, és lenyűgözött az, amit adnak ezeknek a gyermekeknek. Mindenkinek mást jelenthet anyának lenni. A legfontosabb a példaadás, és a megértésen, megbeszélésen alapuló nevelés. Az anya és a nevelőszülő kicsit más szerepkör... Amikor megfogalmazódott bennünk a férjemmel az, hogy szeretnénk nevelőszülők lenni, rengeteg kérdés is felmerült. A legnagyobb az volt, hogy mi lesz, ha megjelennek az igazi szülők, mi lesz, ha tartani akarják a kapcsolatot. Most értünk meg arra, hogy elfogadjuk azt, hogy abban az időszakban, amíg velünk vannak a gyermekek, az a fontos, hogy tanítsuk őket és a lehető legtöbb pluszt adjuk meg nekik – osztotta meg saját történetét a nézőkkel a Szieszta Plusz vendége.

AHOL A GENERÁCIÓK TALÁLKOZNAK

A Három Királyfi Nagycsaládos Egyesület célja, hogy visszahozza a szeretetteljes légkört a családok életébe és segítse a rászorulókat. – Számos programot szervezünk, karácsonykor műsort adunk az időseknek, és az utóbbi évek során eljutottunk Budapestre, az Erkel Színházba, Gyulára és Szlovákiába is tettünk kirándulást. Igyekszünk olyan eseményeket szervezni, amelybe a család minden tagja bevonható – mondta Buzainé Erzsébet.

Farkas Fanni

(Fotó: harom-kiralyfi.hupont.hu)