Öt városban mutatja be előadásait a Móricz Zsigmond Színház

Debrecen, Békéscsaba, Szeged, Veszprém és Pécs. Öt város, ahol májusban és júniusban bemutatja előadásait a Móricz Zsigmond Színház társulata.

– Nagyon fontos és mozgalmas időszak ez a színház életében, hiszen óriási dolog, hogy ezekben a hetekben az ország több, különböző szegletében megismernek minket – mondta Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezetője. – Sokat kell majd dolgoznunk és utaznunk, de remek csapatunk van, akik közös és összehangolt munkával minden színpadra igyekeznek tökéletes előadást varázsolni.

 

KÜLÖNLEGES ELŐADÁS DEBRECENBEN

 

Elsőként a Párnaember című előadás utazik Debrecenbe. Martin McDonagh darabját Vaszkó Bence rendezte, a darabban pedig a rendező mellett Rák Zoltán, Varga Balázs, Nagyidai Gergő és Olajos Gábor lép színre. Az előadást május 12-én mutatják be a művészek a debreceni Páholy Színházi és Nevelési Központ lakásszínházában.

 

BÉKÉSCSABÁN ÉS SZEGEDEN LÁTHATÓ A FIATALOKNAK SZÓLÓ DARAB

 

A Taurin Trauma című előadást Békéscsabán mutatják be május 23-án. A darab „A dal a tiéd!” musicalíró pályázatra érkezett zenék és jelenetek alapján, Olt Tamás rendezésében került színpadra. Az előadást a békéscsabai színházkedvelőknek ugyanazon a napon kétszer is bemutatják, a következő két napon a Taurin Traumával pedig a Szegedi Nemzeti Színházban lépnek színpadra a nyíregyházi művészek.

 

A LEGKISEBBEKNEK IS JÁTSZANAK

 

Veszprémben gyermekközönségnek játszik a Móricz Zsigmond Színház társulata. Május 31-én és június 1-jén a Pannon Várszínházban a Koppélia című tánc-mese-játékot mutatják be. A Krámer György rendezte előadás főszereplője Kuthy Patrícia, Fellinger Domonkos és Lakatos Máté.

A legkisebbeket várja előadására a nyíregyházi színház Pécsett is, ahol május 31-én A mumus című gyermekmusicalt mutatják be a Pécsi Családi Színházi Fesztivál keretein belül. A Móricz Zsigmond Színház nem marad sokáig távol a baranyai megyeszékhelytől, június 9-én és 10-én ugyanis a Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjában is részt vesz a Móricz Zsigmond Színház Túl zajos magány című előadása.

F. A.