Öt gólt lőtt a Szpari
Edzőmeccset játszott a Nyíregyháza Spartacus.

A pénteki havazás alaposan megnehezítette a játékosok dolgát. Bár az örökösföldi pályát letakarították, így is maradtak fagyott hófoltok, melyen alaposan megcsúszott a labda. Az első félidőben több nagy helyzete is volt a Szparinak. Előbb Szécsi fejelt mellé, majd Zofcák lőtt távolról. Az első húsz perc végén előbb egy veszélyes Törtei szabadrúgás, majd Csorba távoli bombája jelezte a Spartacus fölényét. A 31. percben aztán megszületett a vezető gól, Pölöskey közelről talált a sényői kapuba. A 42. percben tovább nőtt az előny, egy beadás után Rubus fejelt, a kapufáról kipattanó labdát pedig Ramos kotorta a kapuba, 2–0. Fordulás után több poszton is változtatott Mátyus János, Pölöskey pedig visszább húzódott a középpályára. Előbb Kapacina előtt adódott lehetőség, majd egy kontra végén Kovács fejelt a nyíregyházi kapuba, 2–1. A 62. percben jött a válasz Rezestől, aki közelről szerzett gólt, majd Törtei szabadrúgásból a felső lécet találta el. A 68. percben egy beadást követően Rubus fejelt, ezt még mentették a védők, de Kapacina ismétlése után már a nagyedik nyíregyházi gólnak örülhettek a szurkolók. Hat perc múlva jött az újabb sényői kontra, ezúttal Toldi szépített, majd a 80. percben Csorba pontos fejessel állította be az 5–2-es végeredményt.

Nyíregyháza Spartacus–Sényő 5–2 (2–0)


Nyíregyháza: Ovszijenko (Perger 46. p) - Kiss, Rubus, Törtei, Farkas - Csorba, Zofcák (Kapacina 46. p), Ramos, Rezes - Pölöskey, Szécsi (Pálinkás 46. p)

Mátyus János vezetőedző: – Egy nagyon korrekt edzőpartner ellen hasznos felkészülési mérkőzést vívtunk. Bízom abban, hogy a keretünk az edzőtáborig még tovább erősödik.

Mivel a csapatnál többen is sérüléssel bajlódnak, ezért a jövő hét szerdára tervezett Ibrány elleni felkészülési mérkőzés elmarad. A törökországi edzőtáborban viszont négy meccset is vív majd a Szpari.

Dankó László

(Fotó: Trifonov Éva)