Ösztöndíj karácsonyra  a szakmát tanulóknak
Fotó: Trifonov Éva

Tizenkettedik alkalommal adott át ösztöndíjat jól tanuló, szakmájukban is jeleskedő diákoknak a Szabolcsi Ferenc Emlékére a Wesselényis Szakképzésért Alapítvány december 20-án a Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium meghitt karácsonyi ünnepségén.

Ezzel több mint ötvenre emelkedett azoknak a száma, akik ebben az elismerésben részesültek az évek során. Az iskola tragikusan korán, 59 évesen elhunyt egykori igazgatóhelyettese pedagógusként, az iskolavezetés tagjaként és szakmai publikációival is sokat tett a szakképzés fejlesztéséért, segítette a hátrányos helyzetű tanulókat. Az ő tevékenységének szellemében hozta létre a családja 2010-ben az alapítványt. Az idén egy megállapodásnak köszönhetően támogatást nyújtott a diákok jutalmazásához a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara is. A néhai kiváló pedagógus felesége, Szabolcsiné Kántor Éva beszédében kiemelte: családja valamennyi tagja számára öröm, hogy hozzájárulhatnak néhány fiatal karácsonyának szebbé tételéhez. Köszönetet mondott az alapítvány számára felajánlott 1 százalékokért, valamint néhány hazai és külföldi barátjuk támogatásáért. Örülnek annak, hogy az iskolavezetés és a tanári kar kezdetektől segíti tevékenységüket.

A pályázatot benyújtott diákok közül a kuratórium döntése alapján ebben az esztendőben a következők részesültek ösztöndíjban: Koncz Patrik 12/A - faipari technikus, Ócsai Ábel 12/A - faipari technikus, Csikós Patrik 13/B – informatikai rendszerüzemeltető, Sándor Szófia Edina 13/C – kozmetikus, Takács Patrik 12/B - informatikai rendszer- és alkalmazásüzemeltető, Vass Bence 12/B - informatikai rendszer- és alkalmazásüzemeltető, Pradlik Erik Marcell 12/A - faipari technikus ágazaton tanuló diák.   

Fotó: Trifonov Éva