Osztják a merevfalú szelektív hulladékgyűjtő edényeket Nyíregyházán

A nyíregyházi önkormányzat 1,2 milliárd forintot fordít idén a város szemétszállításának korszerűsítésére. Chipekkel látják el a lakossági kommunális hulladékgyűjtő edényeket és a leolvasásukhoz szükséges kukásautókra is felkerültek a szükséges berendezések. Ezzel könnyen ellenőrizhetővé válnak a szabálytalan jeladó nélküli ürítések, valamint egyszerűen beazonosíthatók a chipes hulladékgyűjtő edények is. A szelektív hulladékgyűjtés során jelentkező problémákat pedig a zsákos rendszert felváltó 22 ezer gyűjtőedénnyel oldják meg. Az újításokkal gazdaságosabbá válik a hulladékgyűjtés és a lakosságot érintő költségek is csökkennek.

 

Osztják a kukákat

 

– Az okoskuka projekt keretén belül a napokban számos ingatlantulajdonos veheti használatba az új edényeket – hangsúlyozta Petró Árpád, a TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. ügyvezetője. A Bujtos területén már használhatják a hulladékgyűjtőket, jelenleg a belvárosban és a Hímesben osztják a kukákat. A következő állomás Sóstóhegy lesz.

 

Átvétel – Bokréta utca

 

A szemétgyűjtő edényeket a lakosság jó része már átvette. Akik nem tartózkodnak otthonukban a kiszállításkor, a THG Kft. Bokréta utcai telephelyén napközben, munkaidőben vehetik át az új gyűjtőedényt. A város szemétszállításának korszerűsítését célzó projekt keretén belül bővül a géppark is. Ennek során új célgépeket állítanak majd munkába, valamint hamarosan új kukásautókkal is találkozhatunk a város útjain. Az intelligens kuka projekt tesztelése hamarosan a végéhez ér, így szeptembertől már megvalósulhat az okos hulladékgyűjtés Nyíregyházán.

A gyűjtőedények kiosztási rendje:

 

Piszár Tünde

(Fotó: Kohut Árpád)