Őszi bőrápolás
A napsütésben gazdag hetek után Nyíregyházára is beköszöntött az igazi ősz – és hozta magával társait: a hideget és a ködöt. Ez az időjárás nemcsak a hangulatunkra, hanem a bőrünkre is hatással van, ami így több odafigyelést igényel.

Azonban nem kell azonnal a kozmetikába vagy a drogériákba rohannunk borsos árú professzionális termékekért, otthonainkban is egyszerűen készíthetünk pakolásokat, mindössze a konyhaszekrényt és a hűtőt kell kinyitnunk hozzá!

Íme 6 házilag elkészíthető csodaszer, amiért bőrünk biztosan hálás lesz!

Alma az arcra

Szükséges:
1 alma
1 evőkanál méz

A felkockázott almát és a mézet turmixoljuk össze, az így kapott masszát pedig 15 percig hagyjuk fent a nedves arcbőrön. A bennük található összetevők ápolják, táplálják és ragyogóbbá varázsolják a fáradt arcbőrt.

Diós duó

Szükséges:
1 evőkanál őrölt dió
2 evőkanál natúr joghurt

Az őrölt diót és a natúr joghurtot összekeverve remek vitalizáló és frissítő arcpakolást kapunk. Az egyveleg hatóideje pedig mindössze 10 perc!

Szőlős szépülés

Szükséges:
néhány szem szőlő (mag nélküli)
2 evőkanál natúr joghurt

Az összetört szőlőszemeket keverjük simára a natúr joghurttal, majd vigyük fel az arcbőrre. 10 perc után mossuk le és gyönyörködhetünk is a fiatalító és hidratáló hatásban.

Élesztős élesztés

Szükséges:
fél csomag élesztő
2 evőkanál méz

Keverjük össze az élesztőt és a mézet (ha túl sűrű a massza, adhatunk hozzá egy kis tejszínt), majd kenjük fel és hagyjuk hatni 15 percig. A méz rugalmasabbá, feszesebbé, az élesztőben lévő vitaminok pedig hidratálttá teszik arcunkat. A zsírosabb bőrűek számára pedig még kiválóbb választás!

Citromos frissítő

Szükséges:
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál natúr joghurt

A citrom levét és a joghurtot összekeverjük, 20 percig a bőrön hagyjuk. Hideg vízzel leöblítjük. Feszesíti és frissíti a bőrt, de hetente maximum két alkalommal használjuk!

Mentás csodavíz

Szükséges:
friss vagy szárított mentalevél
1 dl ásványvíz

Két maroknyi apróra vágott friss mentalevelet (szárított esetén érdemes néhány órára készítés előtt vízbe áztatni, hogy visszanyerje eredeti nedvességtartalmát) összekeverünk 1 dl ásványvízzel, majd pár percig állni hagyjuk. Ha elkészült, mártsunk bele egy vattakorongot és dörzsöljük át vele az arcbőrt. A frissítő hatás garantált!

Farkas Fanni