Őszi bajnok a Kölcsey!
Veretlenül áll az élen a női kézilabdacsapat.

A bajnokság első két helyén tanyázó csapat nem titkoltan nagyon készült az összecsapásra. A Balmazújváros eddig hazai pályán mindenkit könnyedén vert, 11 gólos volt a legkisebb győzelmük. Nem titkoltan a Kölcsey is 3 hete gyakorolta a „győztes” taktikát, felkészültek az 5–1-re és a vegyes védekezésükre is és nagy hangsúlyt fektettek a lerohanásaik megakadályozására. Szépszámú nézősereg előtt nagyon szerettek volna bizonyítani a nyíregyháziak, ami sajnos az első játékrészben görcsös akarássá változott. Kihagyták a ziccereket, míg védekezésben már ekkor is elég stabilnak mutatkozott a Kölcsey. Mindennek köszönhetően a Balmazújváros elhúzott, tetemes előnyre tett szert, 11–5-tel fordultak a csapatok.

Szünetben kértem a lányokat, nem adhatjuk fel és higgadtabb, okosabb befejezéseket vártam. Éreztem, elhiszik, erős az ellenfél, de tudunk innen is fordítani! Sokat cseréltünk és egyre jobban kezdtünk játszani, a félidő közepére taktikus játékkal átvettük a vezetést. Nagyszerűen működött egysoros védekezésünk, míg elöl egyre szebb, kidolgozott támadásokat vezettünk és kapusunk is egyre többet találkozott a labdával. Az utolsó percekben már kezünkben volt az irányítás, a vendéglátók nagyon igyekeztek, de mindenre volt válaszunk és végeredményben, talán a bajnokság eddigi legnagyobb szenzációját okozva, idegenben győztük le a tavaly még NB I/B-s hajdúságiakat – mondta Hadobás István edző a lefújás után.

Jöhetett az ünneplés, és készülhetett a már szokásos győztes szelfi. Koppán Nikolett nagyon feljavult szünet után, a mezőny legjobbja címét a gólerős Szoboszlai Noncsi, a sérülten játszó Katona Krisztina, az elöl-hátul remeklő Kelemen Gréta is megérdemelte volna. Gyimesi Lola és Papp Andrea szenzációsan védekezett, Tilki Andrea, Vitányi Ancsa és Márkus Gizmó is nagyon jól játszott és minden csere hozzá tudott tenni a sikerhez. Győzelmével veretlenül vezeti a Kölcsey a tabellát és őszi bajnok! 

NKK Balmazújváros–Kölcsey DSE Nyíregyháza 18–19 (11–5)

Debrecen, 120 néző, v.: Száva F., Szegedi Zs.

Kölcsey: Koppán N. – Papp A. 1, dr. Tilki A. 2, Kelemen G. 4/1, Márkus G., Katona K. 5, Szoboszlai N. 6. Csere: Nagy A. (kapus), Gyimesi L., Vitányi A. 1, Szoboszlai F., Hrabina I., Szabó V., Rabatin A., Kovács F., Silye V. Edző: Hadobás István. Kiállítások: 8, illetve 4 perc. Hétméteresek: 1/1, illetve 1/1.