Segesváron a kézis fiúk
Segesváron lép pályára nemzetközi felkészülési mérkőzésen a magyar férfi serdülő kézilabda-válogatott. A csapatot Bartha Dénes személyében nyíregyházi edző irányítja.

A héten Hajdúnánáson készült a magyar serdülő kézilabda-válogatott, a következő napokban pedig Segesváron lép pályára felkészülési mérkőzéseken. Három meccset is vív az együttes a házigazdák ellen. A magyar csapatot Vágó Attila és a nyíregyházi Bartha Dénes irányítja. A két szakvezető korábban sikeresen dolgozott már együtt, az 1996-os korosztály például az Európa-bajnokságon dobogóra állhatott.

A franciaországi EB-n ezüstérmes lett az együttes, és a kiválogatás olyan eredményes volt, hogy ma már egy-két korosztállyal feljebb is a válogatott meghatározó emberei az egykori serdülő kerettagok – mondta Bartha Dénes szövetségi edző.

A serdülők kiválasztása mindig komoly felelősséggel jár, hiszen ők alkothatják később az ifjúsági, majd a felnőtt csapat gerincét is. A szakemberek munkáját segítette a megye és régió válogatottak működése, ez azonban ettől az évtől megszűnt. Így nehezebb a játékosok megfigyelése, és több edzőmérkőzésre is szükség van. Segesvárra is ezért utazik a válogatott.

A Román Kézilabda Szövetség meghívására utazunk, és szeretnénk olyan edzőmeccseket vívni, mely mindkét fél számára hasznos, így több támadás- és védekezésvariációt is kipróbálhatunk – mondta Vágó Attila szövetségi edző.

A bő keretbe nyíregyházi játékos is meghívást kapott, a csapat nagy része viszont a balatonboglári kézilabda akadémiára épül, ahol jelenleg is több szabolcsi fiatal nevelkedik.

Dankó László