Összevont döntő
Több mint hatszáz fiatal sportoló érkezik a jövő héten Nyíregyházára. A szabolcsi megyeszékhelyen rendezik az összevont labdajáték diákolimpiai döntőt. Kosárlabdában, kézilabdában és röplabdában mérik össze tudásukat a csapatok.

 Korosztályos válogatottak és az élvonalban is bemutatkozó játékosok is pályára lépnek február 3-tól Nyíregyházán az összevont labdajáték diákolimpia döntőjében. Az egyik legrangosabb finálé rendezési jogát pályázta meg a Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület, mivel röplabdában, kézilabdában és kosárlabdában is a legjobb utánpótláscsapatok érkeznek.

- A diákolimpiai döntők mindig a legrangosabb eseményei a Magyar Diáksport Szövetségnek. A korábbi tapasztalatok alapján tudjuk, hogy Nyíregyháza jó házigazda, ezért is esett a választás a szabolcsi megyeszékhelyre rendezőként - mondta Dr. Bóka Loránd az MDSZ Észak-Alföldi Régió irodavezetője.

Ötödik-hatodik korcsoportos, azaz középiskolás diákok lépnek majd pályára a különböző sportágakban. 16 megyéből 608 versenyző érkezik, és összesen 48 csapat küzd az érmekért három napon keresztül.

- Nagy felelősség a rendezés, de már izgatottan várjuk a döntőt. Büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen kiemelt finálé házigazdái lehetünk - mondta Dr. Baracsi Endre a Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét minden sportágban képviselik csapatok, sőt fiú kézilabdában két együttes is pályára léphet, a Zrínyi és az Arany Gimnázium. A lány kézilabdásoknál a kisvárdai Szent László Szakközépiskola, a kosarasoknál a Vasvári és a Krúdy Gimnázium, míg röplabdában a fiúknál és a lányoknál is a Vasvári csapatai lesznek ott a döntőben. Utóbbi gárda legutóbb harmadik lett, így szeretne most is érmet szerezni.

- A kollégáimtól nagyon jó játékosokat kapok, alaposan felkészültünk, és hazai környezetben jó lenne a legfényesebb érmet megszerezni - mondta Szekér Lászlóné a Vasvári Pál Gimnázium edzője.

A torna megnyitóját 2-án este tartják a Continental Arénában, a mérkőzéseket pedig több helyszínen, a Bem, a Vasvári a Wesselényi és a Zrínyi tornatermeiben rendezik. A rendezést Nyíregyháza város is támogatja. 

Dankó László

(Fotó: Szarka Lajos)