Összefogtak a vízilabda csapatok

A Nyíregyházi Ridens Gimnázium, Szakgimnázium, Szakiskola és Kollégium közösségépítő napján, április 26-án két osztály részére osztálykirándulást szervezett az AQUA SE Szakács Roland elnök, és az UVSE Lovas Péter elnök összefogásával.  Közel 100 tanuló és több pedagógus látogathatott el Tiszadobra az Andrássy Kastélyba. 


Két busszal érkeztek a kastélyba, ahol első feladatként a diákok, csoportokat alkotva, rövid történelmi áttekintés után egy kvízzel mérték össze tudásukat. Ezt követően a húsvéti hagyományokat követve tojáskereső versenyben kellett minél több tojást megtalálniuk a festői szépségű kastély területén. A keresés során bejárták az egész parkot, ami nagyon nagy élmény volt mindenki számára. Végigkutatták a gyönyörű labirintust, gyönyörködhettek a Tisza holtágában és remekül szórakoztak a játszótéren. A napot egy hangulatos környzetben fejezték be, ahol egy bőséges és ízletes ebéddel vendégelték meg Őket. Ebéd után még egy kis időt tölthettek a parkosított udvaron, majd búcsút intve hazafelé vették az irányt Nyíregyházára. A nap végére mindenki kellemesen elfáradt és élményekkel telve tért vissza mosolygósan az iskolába. 
 - Ezzel a kirándulással feltöltődhettünk a tanév hátralévő részére és megújult erővel folytathattuk a munkát. Különösen nagy élmény volt ez tanulóinknak, hiszen hátrányos és halmozottan hátrányos szociális hátterük miatt, nagyon kevesen tudnak eljutni hasonló helyekre, hacsak nem kapnak ilyen nagylelkű segítséget, amit most kaptunk – fejezte ki örömét Fekete Marianna Sarolta intézményvezető. 


Szakács Roland az AQUA Se elnöke boldogan számolt be, hogy az UVSE részéről is azonnal a segítő ügy mellé álltak, ezzel is megerőstíve a két klub szoros együttműködését.