Összefogás a pénzügyi kultúra fejlesztéséért

A gazdasági válság kirobbanását követően számos kutatás készült, amelyekből kiderült, valamennyi társadalomról elmondható, hogy a lakosság pénzügyi kultúrája, gazdálkodási ismerete alulfejlett. Az OTP Fay András Alapítvány 2012-ben indított egy programot, amelynek célja a pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási oktatási-képzési rendszer továbbfejlesztése, valamint határon túli megjelenése és új edukációs anyagok kidolgozása. Ennek érdekében, továbbfejlesztve a már meglévő projektet, létrehozta az Erasmus+-t.

 

Stratégiai partnerség

 

– Az alapítvány, összefogva két szlovákiai és romániai magyar tannyelvű oktatási intézménnyel, az oktatás minőségének növelése érdekében a határainkon túlra is terjeszkedik. Uniós szinten elfogadott, új, innovatív módszereket dolgoz ki, alkalmaz és népszerűsít – emelte ki dr. Sarkady-Kiss Lilla, projektvezető.

További képekért kattintson a fotóra!

 

Szórakozva tanulni

 

– A modulok inspiratív elemekkel színesítik az oktatást, illetve az úgynevezett edutaintment, azaz a szórakozva tanulás elve alapján igyekeznek a gyakran száraznak tűnő financiális, gazdasági ismereteket átadni az általános és középiskolás diákok számára – mondta az eseményen Steiner Balázs, az OTP Fay András Alapítvány trénere.

 

Hamarosan Nyíregyházán

 

A projekt részeként hamarosan Nyíregyházán is új OK. Oktatási Központ nyílik, ahol a fiatalok nem csak betekintést nyerhetnek az új edukációs módszerekbe.

Piszár Tünde

(Fotó:  Szarka Lajos)