Orvoslátogatás az új gyógyászati szárnyban

Az orvosokat dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója köszöntötte, és bemutatta az új, kétszintes gyógyászati szárnyat. Ennek tetején a gyógyászati részleg, lent pedig a szaunák és medencék segítik a regenerálódást. A kezelések helyszínei megfelelően elkülönítettek egymástól, így az épület nagyságrendjében és megjelenésében is a kornak megfelelő. Az új gyógyászati szárny évente 250 ezer kezelés elvégzésére is alkalmas.

 

FIZIKOTERÁPIÁTÓL A SZAUNÁIG

 

Az épületben vadonatúj öltözőkabinok, férfi- és női zuhanyzók várják a vendégeket. Kialakítottak egy orvosi rendelőt, egy fizikoterápiás részleget – itt a hagyományos elektroterápiás kezeléseken túl újdonságként lágylézer-, krio- és lökéshullám terápia is elérhetővé vált, valamint a négy évszaknak megfelelően 4 különböző masszázshelyiség, iszapkezelő, szénsavfürdő, víz alatti vízsugármasszázs helyiségek állnak rendelkezésre. Van száraztorna-helyiség, a gyógyulni vágyók részt vehetnek víz alatti csoportos gyógytornán, súlyfürdő kezelésen, de használhatják a gyógyászati szárny fürdőterét is, valamint az élmény- és Parkfürdő valamennyi medencéjét, bizonyos időkorláton belül. Noha az élményfürdő beléptetése el van különítve a gyógyszárnyétól, a két részleg között lehetséges az átjárás.

 

EGYEDÜLÁLLÓ KEZELÉSMÓD

 

Az új gyógyászati szárny egyik legnagyobb előnye, hogy a városban és a megyében is egyedülálló módon, itt kombinálni lehet a vizes kezelést a száraz tornával és a fizikoterápiával is, ami nagyban segíti a betegek mihamarabbi gyógyulását. A kezelések a társadalombiztosítás által támogatottak, de a pácienseket terheli bizonyos önköltség, a fennmaradó összeget viszont az OEP fizeti. Elsősorban olyan betegeket tudnak itt kezelés alá vonni, akiknek mozgásszervi panaszaikat illetően van kórelőzményük, jártak már reumatológián és megtörtént a kivizsgálásuk. A gyógyászati szárnyban mindig történik egy részletes mozgásszervi betegvizsgálat, amikor is a panaszoknak, a tüneteknek, az eltéréseknek megfelelően összeállítják személyre szabottan a kezeléseket.

Szoboszlai Tibor