Orvosi praxisok támogatása

A nyíregyházi önkormányzat 2013-ban indította el az Egészségügyi Támogató Alap Programját. A cél, hogy a várossal ellátási szerződést kötött házi felnőtt-, gyermek- és fogorvosi praxisok fejlesztését segítsék pályázat útján, vissza nem térítendő támogatással. A háziorvosok minimum 50, maximum 400 ezer forintos támogatásra pályázhatnak, kategóriánként 40, 50 és 60 százalékos önerő biztosításával. Az elmúlt három évben 83 pályázó 27 millió forintos támogatást kapott, a program 55 milliós önerőt segített a fejlesztésekben.

 

102 HÁZIORVOSI PRAXIS ÉRINTETT

 

Jászai Menyhért alpolgármester elmondta, a hagyományoknak megfelelően idén is meghirdették az Egészségügyi Támogató Alap Programot, amelyre június 1-je és szeptember 30-a között várják a pályázatokat a 102 háziorvosi praxistól a vissza nem térítendő támogatásra. A program igen népszerű a háziorvosok körében, ezzel a segítséggel további rendelők újulhatnak meg, javítva az egészségügyi alapellátás minőségét és hatékonyságát.

 

HÁROM KATEGÓRIÁBAN PÁLYÁZHATNAK

 

Az Egészségügyi Támogató Alap Programban idén 12 millió forint áll rendelkezésre. A háziorvosi praxisok három kategóriában pályázhatnak a támogatásokra. Fejleszthetik orvosi műszer-, gép- és eszközparkjukat, felújíthatják a rendelőjüket, korszerűsíthetik informatikai rendszerüket, valamint komfortosabbá tehetik a várótermeket. A támogatási pályázatokat személyesen vagy levélben lehet benyújtani a PRIMOM Vállalkozásélénkítő Alapítványhoz.

Szoboszlai Tibor