Őrületesen mennyei grillrecept! Saslik a kellemes nyári hétvégékre
Fotó: illusztráció

Ha nyár, akkor szabadtéri grillezés. Kevés jobb dolog van annál, mint társaságban vagy akár egyedül tűz felett netán elektromos sütővel elkészíteni az aznapi vacsorát. Elrontani pedig nem lehet, főleg, ha saslikot készítünk. Íme, egy szuper grillrecept.

 

Pici kockára vágott húsok, zöldségek, hagyma nyársra húzva, fűszerezve – bármilyen kombinációban biztos sikert arat. A saslik amellett, hogy mutatós, könnyen elkészíthető és tulajdonképpen bármilyen ízvilágra hangolható. Ha a szabadban grillezünk, pácoljuk be előtte a felkockázott húsféléket, a fanyársakat vagy grillpálcákat pedig áztassuk be vízbe sütés előtt.

 

Hozzávalók:

30-40 dkg csirkehús

1 cukkini

3-4 db burgonya

15 dkg szalonna

2 fej hagyma

4 pár virsli

15 dkg sonka/tarja

grill fűszerkeverék

 

Elkészítése:

  1. Vágjuk darabokra a húst és pácoljuk a grill fűszerkeverékkel 180 percen keresztül olajos hagymakarikák között.
  2. Sütés előtt csepegtessük le. Díszítsük a nyársakat váltakozva a hús- és cukkini, valamint hagymaszeletekkel.
  3. Tegyük nyársra és parázstól messze hagyjuk sülni kb. 20 percig gyakori forgatással.