Őrületesen mennyei grillrecept! Saslik a kellemes nyári hétvégékre
Ha nyár, akkor szabadtéri grillezés. Kevés jobb dolog van annál, mint társaságban vagy akár egyedül tűz felett netán elektromos sütővel elkészíteni az aznapi vacsorát. Elrontani pedig nem lehet, főleg, ha saslikot készítünk. Íme, egy szuper grillrecept.
Pici kockára vágott húsok, zöldségek, hagyma nyársra húzva, fűszerezve – bármilyen kombinációban biztos sikert arat. A saslik amellett, hogy mutatós, könnyen elkészíthető és tulajdonképpen bármilyen ízvilágra hangolható. Ha a szabadban grillezünk, pácoljuk be előtte a felkockázott húsféléket, a fanyársakat vagy grillpálcákat pedig áztassuk be vízbe sütés előtt.
Hozzávalók:
30-40 dkg csirkehús
1 cukkini
3-4 db burgonya
15 dkg szalonna
2 fej hagyma
4 pár virsli
15 dkg sonka/tarja
grill fűszerkeverék
Elkészítése:
- Vágjuk darabokra a húst és pácoljuk a grill fűszerkeverékkel 180 percen keresztül olajos hagymakarikák között.
- Sütés előtt csepegtessük le. Díszítsük a nyársakat váltakozva a hús- és cukkini, valamint hagymaszeletekkel.
- Tegyük nyársra és parázstól messze hagyjuk sülni kb. 20 percig gyakori forgatással.