Országszerte károkat okozott a viharos szél – Nyíregyháza sem volt kivétel
Fotó: Illusztráció

Az előzetes becslések szerint a kétnapos téli vihar százmilliós károkat okozott az országban. Hatalmas lemezdarabok borították szerdán az egyik törökszentmiklósi iskola udvarát, mivel  a viharos szél letépte a 600 négyzetméteres tornacsarnok tetejét. Máshol is épületeket rongált meg a vihar, több családnak el kellett hagynia otthonát – derül ki az M1 Híradójából.

Debrecenben autók szélvédőjét törte be az orkánerejű szél. Kaposváron a Dunántúl legnagyobb lakóépületének, a Sávháznak a függőfolyosóját bontotta meg a szél.

Hatalmas lemezdarabok borították az egyik törökszentmiklósi iskola udvarát, mivel  a viharos szél letépte a 600 négyzetméteres tornacsarnok tetejét. Több százan voltak a teremben, középiskolás diákok és tanárok, de szerencsére senki sem sérült meg. Két, a helyszínen parkoló járműben keletkeztek károk.

Éppen testnevelésóra volt az épületben. Az egész néhány másodperc alatt játszódott le. A szél megemelte a tetőszerkezetet, és lerepítette az iskola udvarára. Szerencsére nem szünet alatt történt mindez, így az udvaron nem tartózkodtak diákákok, személyi sérülés  nem történt, az anyagi kár azonban jelentős.

– mondta Budai Ferenc, a Székács Elemér szakgimnázium igazgatója.

Csütörtökön és pénteken nem lesz tanítás az iskolában. A terem helyreállítása csak akkor kezdődhet el, ha enyhül a szél.

Az épületnek még vannak  veszélyes elemei, de ezeket az időjárás miatt még nem lehet eltávolítani.

– mondta Németh Ádám, a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

Békéscsabán gyökerestül kicsavarta és kettétörte a fákat, leszakította a vezetékeket a viharos szél.

Tokodon az orkánerejű szél ledöntötte a templom előtti keresztet, amely darabokra tört. A helyiek azt mondták: akkora vihar volt, hogy nem mertek kimozdulni otthonaikból.

 

Forrás: hirado.hu