Helyszíni szemle – Szociális nappali ellátó intézmény épül Nyíregyházán, az Őz utcán
Fotó: Szarka Lajos

Február 5-én Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere és Nagyné Hermányos Zsuzsa a Nyíregyházai Szociális Gondozási Központ igazgatója sajtótájékoztatóval egybekötött helyszíni bejárást tartottak az Őz utcán megépült új szociális nappali ellátó intézményben, ahol már az utolsó simításokat végzi a kivitelező.

A projekt keretében az Őz utca 16. szám alatt szociális nappali ellátást nyújtó intézmény épül a meglévő épület elbontását követően, és megújult a Nyírszőlős Kollégium utca 58. szám alatti szociális szolgáltatásoknak helyet adó ingatlan is, ahol a kivitelezés 2019. szeptemberben zárult. Az Őz utcai intézmény vonatkozásában a cél az volt, hogy Nyíregyháza belvárosi, kertvárosi környezetében egy, a kor igényeinek és a vonatkozó előírásoknak megfelelő korszerű, gazdaságos és a városi szövetbe illeszkedő szociális nappali ellátó intézmény épüljön. A munkálatok az eredeti épület elbontásával kezdődtek.

Az épület emeletes kialakítású, ahol a földszinten kerülnek elhelyezésre az ellátottak közösségi és pihenő terei, a konyha, valamint az ezeket kiszolgáló helyiségek. Kiemelt jelentőségű, hogy mind a pihenő-, mind a közösségi terekhez önálló, szeparált zöld felület kapcsolódik, mely a mindennapi rutint kiegészítve nagyban segíti és színesíti az ellátottak programját. Az emeleten a foglalkoztató, a személyzet szociális helyiségei, az orvosi rendelő, az irodák és a tornaterem kapnak helyet. Az épület működéséhez kapcsolódóan eszközbeszerzés is történik. A munkálatok befejezésének időpontja szerződés szerint 2020. február közepe, mely egyben a műszaki átadás átvételi eljárás megindításának napja.

 

Forrás: Nyíregyháza MJV Sajtószolgálata

Kapcsolódó galéria

Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztése az Őz utcán