Országos szépirodalmi versenyt nyert Trizner Laura

Az országos megmérettetést a Berzsenyi Dániel Irodalmi és Művészeti Társaság hirdette meg, „A magyar szabadság éve” elnevezésű programsorozat keretében.

A három kategóriában meghirdetett pályázatra (vers, novella, memoár) összesen 90 pályamű érkezett. Trizner Laura 18 éves, nyíregyházi középiskolás diák memoárjával lenyűgözte a szakmai zsűrit, s bár ő volt az egyik legfiatalabb pályázó, írását 1. helyezéssel jutalmazták.

– Mozgalmas volt számomra az elmúlt időszak, hiszen ez év augusztusában vehettem át a Nemzet Fiatal Tehetségeiért Ösztöndíjat, amelyet a magyar nyelv és a bölcsészettudomány területén elért eredményeim alapján érdemeltem ki. Év elején a Miskolci Egyetem által kiírt országos esszépályázatot nyertem meg, előző évben Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata által középiskolás diákoknak kiírt irodalmi pályázat nyertese lettem. Történelemtanárom, Lamosné Szabados Enikő hívta fel a figyelmem az újabb megmérettetésre, neki és irodalomtanáromnak köszönhető újabb sikerem, akik segítettek nekem a felkészülésben – mondta boldogan Laura.

A Kaposvári Egyetemen megtartott ünnepélyes eredményhirdetésen a szervezők kihangsúlyozták, hogy a díjazott memoár hatott a zsűri érzelmeire, magasra értékelték a nyertes pályázó erkölcsi magatartását, gondolkodásmódját. A jelenlévők javasolták a nyíregyházi diáknak, hogy pályázzon az „Év Diák Írója 2016.” címre, s próbálkozzon könyvírással, hiszen a fiatalok különleges látásmódja, romantikus gondolatokkal tarkított, magával ragadó történetei hatással vannak az olvasókra.