Országos Francia Nyelvi Verseny Nyíregyházán
Nyíregyházán rendezték meg az Országos Francia Nyelvi Tehetséggondozó Tanulmányi Verseny döntőjét.

A megmérettetésnek a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium adott otthont. A verseny ünnepélyes megnyitója után a tanulók szóbeli fordulón adtak számot tudásukról.
Az országos megmérettetésre 356 tanuló nevezett. Az írásbeli fordulót március elején tartották. Az ott elért eredmények alapján jutottak tovább a legjobbak a szóbeli fordulóba. A versenyre az ország különböző pontjairól, Nyíregyháza mellett Budapestről, Körmendről, Pécsről, Veszprémből, Szegedről, Szentesről, Dányból és Tornyospálcáról is érkeztek tanulók.

További képekért kattintson a fotóra!

Nyíregyházán 10. alkalommal szervezték meg az országos francia nyelvi versenyt. Egyetemi, középiskolai és általános iskolai oktatókból álló szakmai team dolgozik együtt, hogy a rendezvény megvalósulhasson. A verseny ünnepélyes eredményhirdetésén a Budapesti Francia Intézet és a Magyar-Francia Ifjúsági Alapítvány képviselői is részt vettek. A díjkiosztó ünnepségen az Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium francia nyelvet tanuló diákjai műsort adnak. A verseny kísérő rendezvényeként az iskola aulájában a Europe Direct Információs Pont közreműködésével kiállítást rendeztek.

F. A.

(Fotó: Szarka Lajos)