Országos francia nyelvi tanulmányi verseny

CSAK A TUDÁS SZÁMÍT!

 

Csak a tudás számít – így bátorította a tizenegyedik alkalommal megrendezett versenyen a diákokat Nagyné Mussó Judit. A verseny szervezője elmondta, a februári írásbeli forduló után a legjobb tanulók vehetnek részt az országos verseny szóbeli fordulóján. A megmérettetésen a diákok két feladatot teljesítettek. A verseny első részében hallás utáni szövegértést mértek, majd egy-egy témát fejtethettek ki a résztvevők. A középiskolások azt mondták fontos franciául tanulni.

Herman Fanni, a verseny egyik résztvevője azért szeret franciául tanulni, mert ez az egyik leggyakrabban használt nyelv az Európai Unióban, és ez egy nagyon szép nyelv.

Az iskola pedagógusai szerint nagyon fontos a francia nyelv népszerűsítése.


FRANCIA NYELV NÉPSZERŰSÍTÉSE

 

A versennyel a célunk az is, hogy a francia nyelvet népszerűsítsük, illetve elérjük azt, hogy minél több gyerek próbálja meg ezt a nyelvet elkezdeni, és aztán meg is szeresse – hangsúlyozta a verseny szervezője.

Nagyné Mussó Judit azt is elmondta, kiemelt céljuknak tekintik a francia nyelvet magas szinten tanulók készség- és képességfejlesztését. A versenyt számos helyi és országos szervezet is támogatta, az önkormányzat mellett a Nyíregyházi Egyetem, az Eötvös József Iskola Alapítványa, a Megyei Fejlesztési Ügynökség, a Budapesti Francia Intézet, a Franciatanárok Egyesülete és a Magyar–Francia Ifjúsági Alapítvány. A díjazottak francia nyelvű könyvekkel és tárgyjutalmakkal lettek gazdagabbak.

Pálfi Hedvig Nóra