Oroson is tartottak ünnepi megemlékezést

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 168. évfordulója alkalmából Oroson szervezett rendezvényen dr. Tirpák György önkormányzati képviselő mondott ünnepi beszédet.

További képekért kattintson a fotóra!

– A szabadság nem jön magától, azért meg kell harcolni – mondta dr. Tirpák György. – Megharcoltak az őseink is, megharcoltak 1848/49-ben, megharcoltak 1956-ban, és meg kell harcolnunk a mai napon is. Egyetlen mondattal szeretném említeni az aktuálpolitikát, amikor azt mondom: meg kell harcolunk az uniós politikával, azzal, amit a migránsáradat jelent Európa és Magyarország számára, az európai kultúra, az európai lét és az európai keresztény hagyományok számára. Úgy gondolom, hogy mindnyájunk számára ez kell, hogy legyen az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tanulsága, hogy a szabadságért őseink a vérüket és az életüket adták, nekünk ennél sokkal kevesebbet kell megtennünk, de amiről úgy érezzük, hogy kötelességünk megtenni, azt feltétel nélkül tegyük meg.

Az önkormányzati képviselő ünnepi beszéde után a megemlékezés résztvevői Petőfi Sándor szobránál koszorúkat helyeztek el.

F. A.

(Fotó: Szarka Lajos)