Örökzöldek csendültek fel a nyíregyházi Táncdalfesztiválon

Jól tudja ezt az a Polip Band, amely Nyíregyháza egyik legismertebb könnyűzenei formációja, tagjai évtizedek óta szórakoztatják a nagyérdeműt koncerteken, bálokon, meghitt családi rendezvényeken éppúgy, mint a nagyszabású népünnepélyeken. Csernák Tibornak, az együttes vezetőjének az igényes zenei ízlése határozza meg a csapat repertoárját. Ebből válogattak november 10-re össze egy csokorra valót, majd néhány új nótával megtoldva a „bokrétát”, rendeztek egy modern Táncdalfesztivált a Városmajori Művelődési Házban.

 


A dobos Szabó Attila, az éneklést is bevállaló Turik János és a mindig mosolygó gitáros, Duliczki Tamás mellett a zenekarvezető Tibor és felesége, a közönségre hangjával és táncmozdulataival is ható Csernák Mónika adta elő Szécsi Pál, Koós János, Poór Péter, Zalatnay Sarolta, Mary Zsuzsi és a többi nagy legenda slágereit. Vendégként az elragadó és aranytorkú Cserjési Beatrix és a One Man Show helyi képviselője, Szécsi Norbert erősítette a fesztiválozók táborát.
Az örökzöld szerzeményekkel nemcsak a könnyűzenei előadók előtt tisztelgett a műsor, hanem az egyetemes magyar zeneirodalom klasszikus szerzői előtt is, olyan neveket emlegetve, mint a Szenes Iváné, S. Nagy Istváné, Ulmann Ottóé, Malek Miklósé, G. Dénes Györgyé stb.

 


A koncert remek kiegészítése volt az előadóművészek fotóinak kivetítése, egy-két hangulatos videó bejátszás, valamint a dalok közti prózai ismeretterjesztő összekötő szöveg.
A másfél órás program végén állva tapsolt a zenerajongók hálás hada, remélve, lesz folytatása is e ragyogó kezdeményezésnek.


Beliján Mária Magdolna