Örökbefogadó nap a gyepmesteri telepen

Egyszemélyes kennelekben várják gazdáikat a gyepmesteri telep kutyái. A NYÍRVV Nonprofit Kft. fenntartásában működő Szállási úti telephelyre szállítják be a városban megtalált kóbor kutyákat, vagy azokat, akikről lemondott a tulajdonosuk. A telepen ezt követően karanténba zárják az új lakókat, akik kéthetes megfigyelés, féregtelenítés, chippelés és oltássorozat után válnak örökbe fogadhatóvá. Az Állategészségügyi Telep kapcsolatban áll német állatvédőkkel, akik segítségével több ebet ivartalanítanak, így ezzel a leendő gazdiknak már nem kell foglalkozni. Jelenleg 57 eb közül választhattak az új gazdik.

 

Sokan nem oltatnak, inkább beadják a kutyát

 

Puskásné Ágh Andrea, az Állategészségügyi Telep telepvezetője azt mondta, itt a tavasz, a kötelező oltási időszak. Tapasztalataik azt támasztják alá, ilyenkor egyre több kóbor kutya kerül az utcákra, hiszen van olyan gazda, aki nem tudja, vagy nem akarja beoltatni a kutyát. Ezért inkább kiteszik az utcára. Rengeteg kutya van a telepen és szeretnék, ha mindegyiknek szerető gazdija lenne.

 

Személyesen, vagy honlapon

 

Az állatbarátok az örökbe fogadható kutyákat megtekinthetik a www.nyirvv.hu honlapon, vagy személyesen a Szállási út 128. szám alatt található Állategészségügyi Telepen, ahol minden hónap második péntekén hosszított nyitvatartással, reggel nyolctól délután hatig állnak a kutyabarátok rendelkezésére.

M. E.