Óriási tánctérré alakul át a város

A Nyírség Táncegyüttes, a Szabolcs Néptáncegyüttes és az Igrice Néptáncegyüttes, együttmûködve a Figurás Táncegyüttessel (Nyíregyházi Mûvészeti Szakgimnázium) 2017-ben ismét vendégül látják Nyíregyházán a nagyvilág számos pontjáról érkezõ néptáncos barátaikat, akik a csak rájuk jellemzõ, sajátos mozgásvilággal mutatják majd be nemzetük kulturális örökségének egy-egy szeletét.

2017. augusztus 15. és 21. között, nyolcadik alkalommal, több napra egy nagy tánctérré varázsolják majd át a várost. A Nyírség Nemzetközi Néptáncfesztiválon a magyar fellépõk mellett (Szabolcs Néptáncegyüttes, Igrice Néptáncegyüttes, Figurás Táncegyüttes, Nyírség Táncegyüttes) láthatja majd a közönség a tajvani Kínai Mûvészetek Táncegyüttesét, a horvátországi Tena Néptáncegyüttest, az észak-ciprusi Katalkoy Néptáncegyüttest, az oroszországi Szibériai Motívumok Táncegyüttest, a portugáliai Coimbra Egyetem Néptáncegyüttesét, az olaszországi Matelica Néptáncegyüttest, valamint a romániai Terbete Nép­táncegyüttest is.

A nagyszabású rendezvénynek – lesz táncház, ételkóstolók, kirakodóvásár, tájelõadások és koncertek is – a Kossuth tér, a Szabadtéri Színpad, valamint a Váci Mihály Kulturális Központ ad majd helyet.