Óriási részvétel mellett óriási győzelmet aratott a FIDESZ-KDNP a vasárnapi választáson

Óriási részvétel mellett óriási győzelemmel zártuk az európai parlamenti választásokat – kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját Halkóné dr. Rudolf Éva, a FIDESZ városi elnöke, aki egyben azonnal megköszönte minden nyíregyházi városlakónak, hogy éltek szavazati jogukkal, valamint a FIDESZ-re szavazóknak külön is a bizalmat, illetve az aktivistáiknak azt a sok munkát, amit belefektettek abba, hogy meg tudják szólítani a városlakókat.

Az elnök köszönetét fejezte ki továbbá a párt által delegáltaknak, akik helytálltak a 101 szavazókörben, becsülettel végezve a munkájukat, segítve, hogy minden törvényes keretek között bonyolódjon le. Andó Károly szerint vasárnap kinyilvánították az emberek a véleményüket, hogy fontos a Kárpát-medencében a biztonság. A FIDESZ városi elnökségének tagja hozzátette: a szavazatokban megnyilvánult a polgármester és testülete által lassan egy évtizede véghez vitt fejlesztések sora is. Számításai szerint a korábbiakkal szemben hatezerrel többen szavaztak a FIDESZ-KDNP-nek a keresztény európai hagyományokat tovább vivő, a gyermekeinknek biztonságot teremteni igyekvő politikájára, s ebben nagy szerepe van a miniszterelnöknek, aki európai szinten is kiáll a magyar emberekért. Halkóné dr. Rudolf Éva megerősítette, az üzenet azért érhetett el az emberekhez, mert hiteles a kormányfő, hiteles a városvezetés, valamint érzékelhető az ország és a város által elvégzett munka, hiszen a városi elnök szerint a gazdaság stabilizálódott, a biztonság nőtt, a munkanélküliség csökkent, ez pedig bizalmat adott a választóknak,

Kiemelték:

Meg tudtuk szólítani, a kormány meg tudta szólítani a választópolgárokat, átment az üzenete miniszterelnök úrnak, átment az üzenete a Fidesz kormánynak, és meg tudta szólítani azokat a választópolgárokat, akik a bevándorlás-ellenes politikájával egyetértenek a Fidesznek. Ez mutatkozik természetesen abban is, hogy mennyien szavaztak az elment választópolgárok közül a FIDESZ-re mind országosan, mind pedig Nyíregyházán.