Óriási meccsen nyert a Szpari
Kétszer is két gólos hátrányban volt a Nyíregyháza, de nyert a Cegléd ellen.

 Mátyus János több helyen változtatott legutóbbi csapatán. Heffler Norbert visszatérhetett sérülése után, és a kezdőben kapott helyet.

Cegléd - Nyíregyháza Spartacus 3-5 (3-1)

Albertirsa

Jv: Szilasi Szabolcs ( Lémon, Takács)

Cegléd: Verebélyi - Valkovszki, Nánási, Albert Á, Makrai, Farkas, Albert I (Markó 75.p), Pozsár, Popovics, Asztalos( Csordás a szünetben), Tóth (Peres 59.p)

vezetőedző: Varga Attila

Nyíregyháza: Hermány - Kónya, Rubus, Ur, Farkas - Kártik, Rudolf, Heffler(Harsányi a szünetben) - Rezes(Szokol 76.p), Dragóner, Tisza(Szécsi 90.p)

vezetőedző: Mátyus János

Rosszul indult a mérkőzés nyíregyházi szempontból. Első akciójából szabadrúgást harcolt ki a Cegléd, és a beívelés után ide-oda pattogott középen a labda, Asztalos pedig a kapuba helyezte azt a 3. percben, 1-0. Próbált egyenlíteni a Szpari, volt is egy ígéretes Rudolf-Rezes akció, de nem sikerült pontosan befejezni. A 10. percben aztán jött az újabb pofon. Szögletet végezhetett el a Cegléd, a beadás után pedig Nánási talált be, 2-0. Nem omlott össze a két gyors gól után a Nyíregyháza, és a 13. perc meghozta a szépítést. Tisza Tibor vert meg mindenkit a jobb oldalon, beadása után Rezes László pörgetett a kapuba, 2-1! Támadásban maradt a csapat, és beszorította ellenfelét. Dragóner fejese után a kapu irányába tartott a labda, és az utolsó pillanatban mentettek a hazaiak. Zsinórban végezhette el a Nyíregyháza a szabadrúgásokat a ceglédi térfélen, elől Rudolf, Tisza és Rezes is nagyon aktív volt az első harminc percben. A folytatásban sem változott a helyzet, feltolta védekezését a Szpari, így a Cegléd a kontrákban bízott. A 45. percben Tisza lövését hárította Verebélyi, a szöglet után pedig kivágták a labdát a hazaik, majd egy beadást követően Albert Ádám a kapuba lőtt, 3-1. Az első félidő után a hazaiak vezettek. Szünetben cserélt Mátyus János, és a csereként beálló Harsányi rögtön szögletet harcolt ki a 48.percben. Tisza sarokrúgása után Rezes László estében a kapuba kotorta a labdát, 3-2! Tovább támadott a Szpari, több veszélyes beadás érkezett a ceglédi kapu elé. Majd Dragóner révén egyenlített is a csapat, de rövid ideig tartott csak az öröm, mert les miatt nem adták meg a találatot, egy perccel később pedig Harsányi egy fejessel a kapufa tövét találta el, de ő is lesen állt. A 67. percben aztán már szabályos gólt lőtt Dragóner Filip! Tisza Tiborral indultak meg a jobb oldalon, utóbbi szép cselek után önzetlenül Dragónerhez passzolt, aki egyenlített, 3-3! És nem volt vége! Három perccel később Dragóner Filip csúsztatta meg labdát, Harsányi Zoltán pedig ollózva óriási gólt lőtt 16 méterről, 3-4! A 81. percben Tisza végezhetett el szabadrúgást harminc méterre a kaputól, labdája alig kerülte el a felső sarkot. A másik oldalon Makrai próbálkozott egy fejessel, Hermány fogta a labdát. A 88. percben eldöntötte a meccset a Nyíregyháza. A remekül játszó Rudolf Gergely cseleivel mindenkit becsapott, majd Tisza Tiborhoz passzolt, utóbbi pedig nagy gólt lőtt, 3-5. Tisza a gólpasszok után első nyíregyházi találatát szerezte. A Spartacus egy óriási mérkőzésen komoly hátrányból fordítva nyert!

Mátyus János vezetőedző: Az én korosztályom a mexikói VB-n megtanulta, hogy ha korán két gólos hátrányba kerülünk, abból sok jó nem születik. Erre ma rácáfoltunk. Az az együttes, amely 3-1-ről képes egy félidő alatt 3-5-re fordítani, talán kijelenthető, hogy jó úton jár. Remélem ezzel a győzelemmel tudtuk kicsit enyhíteni Révész Bálint fájdalmát is.

Dankó László