Óriási izgalmak után Fatum győzelem a Kaposvár ellen
Fotó:Kohut Árpád

A Kaposvárt fogadta a női röplabda Extraligában a Fatum Nyíregyháza. Mindkét csapat számára nagyon fontos volt a találkozó, mivel mindössze 4 pont volt a meccs előtt a különbség az együttesek között. 

Az első játszma eleje szoros volt, felváltva vezettek a csapatok. Majd Kristina Belova került a nyitóhelyre, és kiszerválta a somogyiakat, a Fatum pedig komoly előnyt szerzett. A folytatásban viszont ezt ledolgozta a Kaposvár, és 20-20-al indult a hajrá. A végjáték a mieinknek sikerült jobban, és nyerte a szettet a hazai csapat. 

A második felvonás elején a Fatum vezetett, de nagy előnyt nem sikerült kiépíteni. Selena Leban fantasztikusan játszott, és Tóth Fruzsina is nagyokat mentett. A játszma derekán viszont sikerült meglépni, és az előny a végére tovább nőtt, így nyerte ezt a játékrészt is a Nyíregyháza! 

A harmadik szett aztán drámai csatát hozott. A játszma felénél öt ponttal vezetett a hazai csapat, és 16-11-nél úgy tűnt, eldőlt a meccs. A Kaposvár nem adta fel, és egy 6-1-es rohammal egyenlített, majd izgalmas végjáték következett. Mindkét csapatnak volt esélye, hogy befejezze a játszmát, és végül a Fatum Nyíregyháza a negyedik meccslabdáját értékesítve megnyerte a mérkőzést! 

Fatum Nyíregyháza – Kaposvár 3-0 (22, 18, 31)

Nyíregyháza: Cicic 2, Cepni 7, Leban 27, Lászlop 4, Belova 8, Jurdza 11

Csere: Tóth F. (liberó)

vezetőedző: Tomás Varga

KNRC: Godó 12, Maggioni 1, Szedmák 11, Bodovics 3, Gyimes 10, Ubavic 19

liberó: Radnai, Rády (liberó), Renko Ilic, Kiraz, Budai

vezetőedző: Vincent Lacombe