Orbán Viktor: A magyar embereket csak erősen, felkészülten és egységben tudjuk megvédeni
Orbán Viktor: A magyar embereket csak erősen, felkészülten és egységben tudjuk megvédeni
Magyarország mára Európa egyik legbiztonságosabb országává, Budapest pedig a legbiztonságosabb fővárosává vált. A rendszerváltás óta tavaly követték el a legkevesebb bűncselekményt itthon. Ezt meg kell becsülni, mert a következő időszakban egy ország biztonsága lesz a legfontosabb előny a nemzetközi versenyben – erről Orbán Viktor beszélt a Budai Várban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szombati tisztavató ünnepségén.

A miniszterelnök hangsúlyozta: A szomszédban zajló háború mutatja, hogy fel kell készülni az új korszak kihívásaira. Hozzátette: A kormány egyre jobb feltételeket biztosít a rendészeti hivatás ellátására, tovább emelik az állomány felszereltségét és megbecsültségét.

 

Migránsok százezrei ostromolják a határainkat, Nyugat-Európa nagyvárosait terrortámadások rázzák meg, két évig halálos vírus fenyegetett bennünket, és most kitört a háború a szomszédunkban”

– fogalmazott Orbán Viktor.

A kormányfő hangsúlyozta: „Erősnek, felkészültnek, és egységesnek kell lennünk, mert a közösségünkre leselkedő veszélyeket csak így leszünk képesek elhárítani,

a magyar emberek békéjét és biztonságát csak így tudjuk megvédeni.”

hirado.hu