Operett és musical a Bencs Villában

Fiatalokat és idősebbeket is a Bencs Villába vonzottak a dallamok: Pankotay Péter tartott előadói estet. A Sóstói úti villában a programok között gyakoriak a zenés estek. A nyíregyházi származású színész-énekes az operett és a musical világából hozott haza egy csokorra valót.

NYÍREGYHÁZA JUT AZ ESZÉBE

Az Evita című musical egy részlete csak egy a számos dal közül, amivel Pankotay Péter kedveskedett a közönségének. Azt mondja, szeret Nyíregyházán fellépni, a Bencs Villában azonban ezidáig önállóan még nem koncertezett. Az ötlet még szilveszter előtt született, akkor találkozott először a ház vezetőjével, Orémusz Majával, és találták ki a szóló fellépés lehetőségét. Az előadói estre olyan dalokat válogatott, amik különösen közel állnak hozzá, de voltak olyanok is, amiket énekelve Nyíregyháza jut az eszébe.

ZENÉBEN NEM LESZ HIÁNY

Nemcsak dallamokkal kedveskedett azonban a színművész, a közönséget is megmozgatta a Bencs Villában egy rövid tánc erejéig.
Zenés programokban egyébként a hónap második felében sem lesz hiány: március 23-án a Vikár Sándor Zeneiskola tanulói adnak gitárkoncertet, 27-én pedig a 60-as, 70-es évek dallamai csendülnek fel, szintén gitáron.

Erdős József