Önzetlen segítség – A helyi cégek támogatását köszönte meg a Humanitárius Csoport

Elismerő oklevelet kaptak azok a cégek, vállalkozások, amelyek önzetlen támogatásukkal nagymértékben hozzájárultak a nyíregyházi Humanitárius Csoport segítő tevékenységéhez. Még február végén alakult a csoport, amely az Ukrajnából érkezőknek biztosított menedéket, valamint adományokkal segítették a szomszédos országban maradókat is.

A Covid idején gyűjtött tapasztalatokat használta fel a nyíregyházi önkormányzat, amikor egy újabb humanitárius katasztrófával szembesültek február végén, az orosz-ukrán háború kirobbanásakor – így fogalmazott Jászai Menyhért, a város alpolgármestere, aki egyben a nyíregyházi Humanitárius Csoport vezetője is.

Megalakult a csoport

A segítőknek segítenek, ez volt a célja a munkacsoport megalakulásának még február végén. Összetett feladatot vállaltak magukra, az önkormányzat étkeztetésben, szállásbiztosításban, sőt, még munkával is segítette a háború elől menekülőket, akik tavasszal hirtelen rengetegen érkeztek a szabolcsi megyeszékhelyre. A komplex feladat mai napig tart, az oktatási intézményekben is megjelentek az Ukrajnából érkezett gyerekek, valamint még most is jönnek a szomszédos országból Nyíregyházára, bár sokan csak rövid ideig maradnak, majd tovább állnak – tette hozzá Jászai Menyhért.

Köszönet a támogatóknak

A cégek, vállalatok is nagyban segítették a nyíregyházi Humanitárius Csoport tevékenységét, pénteken ezt az önzetlen támogatást köszönték meg nekik a Városházán.

Azokat a nyíregyházi, Nyíregyházán működő vállalkozásokat ismertük el egy oklevél keretében polgármester úrral közösen, akik valamilyen kézzel fogható segítséget nyújtottak a menekültek ellátásához. Jellemzően pénzadományt adtak az önkormányzat számára, de volt raktár- és szálláshely-kapacitás felajánlás is. Úgy gondoltuk, hogy ez a cselekedet megérdemli, hogy a közvélemény erről tudomást szerezzen, hogy a bajban Nyíregyháza, a város, a közösség soha nincs egyedül, mert ezek a vállalkozások – nem először egyébként – azonnal felajánlják a segítségüket, hogy ha látják, hogy valamire szükségünk van” – nyilatkozta Jászai Menyhért.

Péntek délelőtt a Michelin Hungária Kft., az Eissmann Automotive Hungária Kft., a Hübner-H Kft., valamint a Carbon Black Kft. képviselői vették át az okleveleket, továbbá postai úton juttatja el az önkormányzat finn testvérvárosa számára is a köszönetet jelző dokumentumot.

Kapcsolódó galéria

A Nyíregyházi Humanitárius Csoport elismerő okleveleinek átadása