Önvédelmi bemutató Nyíregyházán

Azt is megtanulták a Családok Átmeneti Otthonának kis lakói, hogyan kell viselkedni akkor, ha támadás éri őket az utcán. A rendőrség munkatársa gyakorlati példákon keresztül mutatta meg a gyerekeknek a helyes magatartást. Az otthon a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény keretein belül működik. Dolgozói nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az év közben oktatási- nevelési intézményekbe járó gyerekeknek ne teljen eseménytelenül a nyári szünet. Ezen a nyáron kézműves,- és játszótéri foglalkozások, strandolás és állatparki kirándulás várt a gyerekekre. Mindezek mellett hasznos bemutatókon is részt vehettek a lakók. Önvédelmi foglalkozás minden évben színesíti az otthon lakóinak az életét.

 

Fontos az önvédelem

 

Dr. Nagy Erzsébet, a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény igazgatója kifejtette, a rendezvény célja, hogy a gyerekek az élet minden területén meg tudják magukat védeni, ha olyan helyzetbe kerülnek, hogy erre szükség van.

Az intézményben jelenleg negyven fő lakik, ebből 20 még kiskorú. A gyerekek életkori sajátosságaihoz igazodó, szakszerű bemutatót a kisebbek is hasznosnak ítélték meg, hiszen sokat tanulhattak belőle.

A nyár hátralévő részében balesetvédelmi,- és közlekedésbiztonsági bemutató is vár még az otthon lakóira, hogy a közelgő iskola,- és óvodakezdés még zökkenőmentesebb legyen.

ME.