Online testvérvárosi egyeztetés: a pandémiás helyzet tapasztalatait is megvitatták

Nyíregyházi kezdeményezésre december 11-én, dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere online megbeszélést folytatott Nyíregyháza testvérvárosa, Eperjes polgármesterével, Andrea Turcanova asszonnyal.

Az eseményen részt vett dr. Ulrich Attila alpolgármester és Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A megbeszélésen szó esett egyebek között a járvány elleni védekezésről, a pandémiás helyzet tapasztalatairól, valamint a jövő évre tervezett közös programokról. A tárgyalás során egyeztetettek arról is, melyek azok a főbb területek, témák, amelyekben szeretnének a közeljövőben együttműködni. Ilyen többek között az integrált közlekedési rendszer, a hulladék-gazdálkodás, a szociális foglalkoztatás, szociális intézmények működése, valamint a kulturális, sport-, és turisztikai kapcsolatok fejlesztése.

A két polgármester megerősítette, annak ellenére, hogy az idei rendkívüli helyzetben nem volt lehetőség a személyes találkozóra és elmaradtak a közös programok is, nagyon fontos, hogy a kapcsolatot, a párbeszédet folyamatosan fenntartsák, s majd a járvány elmúltával újult erővel kezdjék meg a közös munkát, ezzel is segítve városaink lakosságát, továbbépítve a baráti, kulturális, turisztikai és gazdasági kapcsolatokat.

Az ünnepi jókívánságok mellett, mindkét polgármester reményét fejezte ki, hogy a fennálló veszélyhelyzet nem tart sokáig és hamarosan normalizálódik a helyzet. Összefogással és fegyelmezettséggel megbirkózzunk az előttünk álló időszak kihívásaival, és hamarosan lehetőség nyílik az elmaradt programok, látogatások megvalósítására is.