Online alkotói verseny – Eredményhirdetés az Esély Centrumban

Online alkotói versenyt hirdetett a Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének Nefelejcs Szociális Alapszolgáltatási Központja. A veszélyhelyzet idején arra kérték az ellátottakat, hogy valamilyen kézműves alkotással vagy akár versírással vegyenek részt a megmérettetésen. Végül összesen huszonketten pályáztak, az eredményhirdetést csütörtök délután tartották az Esély Centrumban.

 

A koronavírus-járvány új feladatot adott a Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének is, eleinte nagyon féltek, hogy hogyan fogják megoldani ezt az új helyzetet, mesélte az elnök, Balogh Zoltánné. A közös munka eredménye, hogy sikeresen zárták az elmúlt időszakot.

Online verseny

Az egészséges emberek is nehezen élték meg a karanténban töltött heteket, az ellátottak is igényelték a kapcsolattartást. Ezt leginkább a virtuális térben tudták megtenni, az otthon töltött idő hasznos eltöltése érdekében egy online alkotói versenyt is hirdettek. Végül 22-en pályáztak a versenyen, volt, aki verset írt, gyöngyöt fűzött, de többen rajzoltak és hímeztek is. Az ellátottaknak csak a kreativitásuk szabott határt a megmérettetésen. A csütörtöki eredményhirdetésen külön kategóriák szerint díjazták a beérkezett munkákat. Összesen 49 alkotást készítettek az online versenyre. Nagy Szabina önkormányzati képviselő beszédében elmondta, az elmúlt években sok időt töltött a fiatalok között az Esély Centrumban, ezért külön örömmel jött el erre a rendezvényre is. A pályázatra beérkezett alkotásokat az Esély Centrumban szervezett díjátadón is bemutatták, a rajzokat, hímzéseket és egyéb tárgyakat így már nem csak az online térben láthatták a Nefelejcs szociális központ ellátottjai.