Önkormányzati rendészettel fokoznák a közbiztonságot a szocialisták, Jobbikos javaslatra
Sajtótájékoztatót tartott az MSZP

A bűnözés a nagyvárosokra koncentrálódik, ezért fokozni kell a bűnmegelőzési munkát – mondta Aranyos Gábor az MSZP választókerületi elnöke hétfői, városi közgyűlés utáni sajtótájékoztatójukon, amit szerinte az általuk is támogatott Jobbikos javaslattal lehetne erősíteni.

Jeszenszki András, a párt önkormányzati képviselője, frakcióvezetője hozzátette, az önkormányzati rendészetről szóló napirend tárgyalása nem történt meg múlt csütörtökön. Szerinte nincs ellentmondás a rendészet ötlete és aközött, hogy ők is dicsérettel illetik és példaértékűnek tartják a rendőrség munkáját városi, megyei szinten. Jeszenszki úgy látja, érdemes lett volna tárgysorban hagyni, hogy érdemi vita alakuljon ki a kérdésben. A frakcióvezető úgy véli, azért lenne fontos egy ilyen más szemléletű szerv kialakítása, mert segíthetné és bizonyos fokig tehermentesíthetné a rendőrség állományát, főként a közterületeken, más jogkörökkel, a bűnmegelőzés és a felderítés érdekében, a jelenlegi hiátusok megszüntetésével, tovább fokozva az egyébként jó közbiztonsági adatokat és közérzetet.

Jeszenszki András, az MSZP önkormányzati képviselője, frakcióvezető elmondta:

Nyíregyházán látható, hogy éppen most folyamatos csökkenés figyelhető meg a bűncselekmények számában, ugyanakkor az is látható, hogy azért ez messze van a 2016-os legmélyebb, legalacsonyabb számtól. És természetesen ez meg is fogalmazódott a közgyűlési véleményeknél még a rendőrségi beszámolókor, hogy soha nem lehetünk elégedettek, amíg egy bűncselekmény is történik. Tehát nyilván mindenkinek arra kell törekednie, akinek a közélethez bármilyen köze van, akár Nyíregyházán, akár az országban, hogy ezeket a bűnözési arányokat a lehető legkisebbre csökkentsük.