Önkormányzati nyári napközis táborok

Tavaly júliusban technikai fortélyokat gyakoroltak a gyerekek az önkormányzat Focitáborában. A sportos napközis lehetőség csak egy volt a sok közül, amely fogadta az általános iskolásokat. 2016 nyarán, az előző évekhez hasonlóan, ismét támogatja Nyíregyháza önkormányzata a nyíregyházi lakcímmel rendelkező általános iskolába járó gyerekek nyári napközis táborozását. A helyszíneken tanárok, pedagógiai szakemberek és edzők gondoskodnak arról, hogy a gyerekek hasznosan töltsék szünidejük egy részét.

 

Felügyelet és élmény

 

Sziky Károlyné programkoordinátor azt mondta, évek óta fontosnak tartja az önkormányzat a gyerekek nyári felügyeletének megoldását. A programkoordinátor hozzátette, a táborok szervezése során az a cél, hogy a diákokra ne csak vigyázzanak a pedagógusok, hanem azok élményt is jelentsenek a tanulóknak.

 

Start: június 20.

 

2016-ban az első napközis táborok június 20-án kezdődnek. 8 héten keresztül minden hétköznap reggel 8-tól délután 4 óráig biztosítanak a pedagógusok szabadidős elfoglaltságot a vakációzóknak. Hét helyszínen 1600 gyereknek lesz lehetősége táborozni. A 2015-ös kerethez képest ebben az évben egymillió forinttal több, 20,4 millió forint jut a diákok táboroztatására. Ez lehetővé teszi azt, hogy egyes táborok emelt turnusszámban várják a tanulókat. A szülők kérésére például a Göllesz iskolába járó gyerekek és a múzeumfaluban kikapcsolódók tölthetnek el egy héttel többet a táborokban. Ezen a nyáron hét helyszín közül választhatnak a szülők és a gyerekek.

 

7 helyszínen 1600 gyerek

 

A múzeumfaluban 3, az Arany János Iskola Úszótáborában 7, a Szőlőskerti Angol Nyelvi Táborban 2, a Sóstóhegyi Angol-Német Nyelvi táborban 5, a Göllesz táborban 3, a Kis Vakond táborban 8, Nyírszőlősön a Focitáborban pedig 3 turnusban várják a szervezők a gyerekeket. A napközis táborokban a diákoknak napi háromszori étkezést biztosítanak, amit a tavalyi áron, vagyis 490 forintért vehetnek igénybe a szülők. A szociálisan rászorulók ingyenesen étkezhetnek, a tartósan beteg, a három- vagy többgyerekes családban nevelkedőknek pedig a térítési díj felét kell fizetni. A szülők kérésére a gyerekeket mindennap buszok szállítják a tábori helyszínekre. Ennek az ára sem emelkedett, 2640 forintot jelent az utazás a szülőknek egy hétre. Aki meg tudja oldani, egyénileg is kijuthat a táborokba. A nyári turnusokra jelentkezni az általános iskolákban, a kijelölt helyi szervezőknél lehet áprilisban.

M. E.