Önkormányzati bölcsődék korszerűsödtek városunkban, most pályázati forrásból

Dr. Nagy Erzsébet, a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény igazgatója elmondta:

Három bölcsődében nagyszabású felújítások történtek: az intézmények megújultak kívül-belül. Villamosgépészeti, vízvezeték-szerelési, burkolási munkálatok is történtek és a csoportszobákban is van újítás, teljes körű eszközbeszerzések voltak, többek között a bútorzat felújítása, kicserélése is megtörtént.

Az Aprajafalva, az Őzike és a Micimackó Bölcsőde korszerűsödött, akadálymentesítették az intézményeket, amelyek főzőkonyháit is felújították. A projekt keretében, a negyedik, infrastrukturális fejlesztéssel nem érintett Napsugár Bölcsődénél jelentős, közel 5,5 millió forint értékű eszközbeszerzés volt. Többek között új öltözőszekrények, pelenkázók, fejlesztő eszközök és játékok kerültek az intézménybe.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

A négy bölcsőde fejlesztése, a projekt közel 238 millió forintból valósult meg. Dr. Kovács Ferenc polgármester hangsúlyozta:

Az önkormányzat a pályázati forrásokon kívül még több mint 38 millió forintot, saját forrást fordított bölcsődei fejlesztésekre – nem erre a négyre – hanem másik hat bölcsődénél. Így azt gondolom, hogy az az ígéretünk, amit tettünk korábban, hogy 2020-ig minden bölcsőde fel lesz újítva: már jövőre megvalósul. Természetesen kisebb eszközbeszerzések, javítások ezután is lesznek, de azt már a rendszer, az intézmény költségvetése önmagában tudja kezelni.

Nyíregyházán összesen kilenc önkormányzati bölcsőde van. Jászai Menyhért alpolgármester a férőhelyekről is szólt:

Jelenleg 716 férőhellyel rendelkezünk – további férőhely-bővítésben gondolkodunk. A kihasználtság én úgy gondolom, hogy optimális, hiszen a férőhelyekre levetítve 94 százalékos a kihasználtság.

A tájékoztatón elhangzott, jövőre a Tas utcai Bóbita Bölcsőde új gondozási egységgel bővül.


Dér Vivien