Önkéntesek dekorálják az új kórházi tömböt

Sportolók, civil szervezetek tagjai és lelkes amatőrök festettek fákat, virágokat és állatokat a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház új gyermekosztályának falára. Az intézmény területén 14,5 milliárd forintból vadonatúj tömb épült. Ebben kapott helyet a gyermekosztály.

Nagyon fehérek voltak a gyermekosztály falai, mondja egy kisfiú. Hogy barátságosabb legyen a környezet, civil kezdeményezés indult Nyíregyházán. A szervezők festéket, pénzadományt gyűjtöttek és a mai napon jó kézügyességgel rendelkező embereket vártak a kórházba.

A Jósa András Oktatókórház gyermekosztálya nagyon örült a kezdeményezésnek, mert a színes, mesefigurás falak között bizonyítottan jobb a kis betegek közérzete.

– Néhány hete költöztünk be az új gyermekgyógyászati szárny épületébe, ami nagyon szép, de nagyon steril volt, hófehér falakkal, és mivel ez egy gyermekosztály, a gyermekeink gyógyulása érdekében nem mindegy, hogy milyen körülmények között gyógyulnak – mondta dr. Hvozdák Erika gyermekorvos.

Több mint 20 fiatal festette a gyermekosztály falait. Köztük egy amerikai futball csapat, a Nyíregyháza Tigers tagjai is. Ők nagyon fontosnak tartották ezt a kezdeményezést.

– A három hazai meccsünkön adományokat, illetve pénzt gyűjtöttünk, amiből festéket, illetve takarófóliákat, ecseteket vásároltunk, mindezek mellé még játékot. Illetve könyveket gyűjtöttünk, amiket gyermeknap alkalmából ki is osztottunk a gyerekeknek.

A civilek és a sportolók elmondták, az elmúlt hetekben több százezer forint értékű adományt gyűjtöttek össze. Volt, aki pénzzel, mások a lakásfelújításból megmaradt festékkel támogatták a nyíregyházi gyermekosztály megszépítését.

Z. Pintye Zsolt